Tartusse kavandatakse suurejoonelist lodjaparki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lodi Jõmmu.
Lodi Jõmmu. Foto: Sille Annuk.


Tartu linnavalitsus otsustas sõlmida MTÜga Emajõe Lodjaselts koostöölepingu lodjapargi arendamiseks ning seada selleks Emajõe Lodjaseltsi kasuks hoonestusõigus üle 2,3 hektari suurusele kinnistule Ujula tänaval.


Hoonestusõiguse seadmise tingimuste kohaselt peab Emajõe Lodjaselts lammutama kinnistul paikneva vetelpäästehoone ja ehitama välja lodjakoja ehitised, juurdepääsuteed, parklad, rajama haljastuse ja mänguväljakud.

Emajõe äärde praegusest lodjakojast linna poole jäävale alale on kavas rajada mitmefunktsionaalne laevaehitus- ja kultuurikeskus - lodjapark, kus on plaanis hakata ehitama erinevaid ajaloolisi siseveelaevu.
Seal leiavad koha jõemuuseum, laste lodjamaa, uurimis- ja koolituskeskus, väikesadam jpm. Külastajad saavad oma silmaga jälgida laevade ehitamist. Lodjapargis hakkavad ka toimuma erinevad kultuuriüritused - kontserdid, filmiõhtud, õppepäevad jms.

«Emajõgi ja selle kaldapealsed saavad lodjakoja projekti elluviimisel uue elu ja hingamise. Kindlasti kujuneb sellest üks Tartu turismimagneteid, aga ka tartlastele endile mõnus ajaveetmispaik,» ütles Tartu linnapea Urmas Kruuse.

MTÜ Emajõe Lodjaselts esitab taotluse lodjapargi rajamise projekti rahastamiseks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi. Projekti kogumaksumus on 53,6 miljonit krooni, Tartu linn kaasfinantseerib projekti selle heakskiitmisel kuni 8 miljoni krooniga.

Projekti lõplik valmimisaeg on planeeritud 2013. aasta lõppu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles