Kalastuslaagri jackpot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug
Kaal: 12 kg
Pikkus: 114 cm
Püügiviis: spinning, punase-mustakirju lant
Kuupäev: 8. juuni õhtu
Püügikoht: Emajõgi, 4-5 kilomeetrit Võrtsjärvest Tartu poole
Haug Kaal: 12 kg Pikkus: 114 cm Püügiviis: spinning, punase-mustakirju lant Kuupäev: 8. juuni õhtu Püügikoht: Emajõgi, 4-5 kilomeetrit Võrtsjärvest Tartu poole Foto: Erakogu

Võrtsjärve ääres möödunud nädalal peetud isade-poegade kalastuslaager jääb osalejatele ilmselt kauaks meelde. Portaali kalale.ee toimetaja ja juba kolmandat korda laagrit korraldav Martin Meier oli tänavu ise kõige õnnelikuma käega mees.


Pikk 8. juuni päev kandus õhtusse. Meier oli juba hommikul kella viiest saati Emajõel. Kala võttis kesiselt – päeva jooksul õnnestus tabada paar kilo ringis kaalunud haugi.

Õhtul püüti umbes neli-viis kilomeetrit Jõesuust Tartu poole. Meier meenutas spinninguritva käes hoides parasjagu kahe aasta taguseid sündmusi, mil tal õnnestus Emajõest paati tõsta 9,5 kilogrammi kaalunud haviemand.

Ühtäkki haakis end punase-mustakirju vobleri otsa keegi tõsisem vastane. «Umbes seitse minutit ei saanud ma aru, kes on otsas. Siis nägime teineteist ja ehmatasime mõlemad ära,» kirjeldas ta.

Kalamees haaras tugevamini spinninguvarrest, kala aga sööstis pidurdamatu jõuga paarkümmend meetrit ülesvoolu, nii et sidur sirises. «Ta üritas teha kõike,» ütles õnnelik kalastaja.

Elukas tegi mitu paarikümnemeetrist sööstu kaugemale, sukeldus põhja, püüdis end kaldaäärses rohus ja võserikus landi konksudest vabastada, kuid see ei läinud korda.

Võitlus kestis umbes 15 minutit. Kala oli konksu otsa jäänud üsna moka otsast.

Havihiiglane pisteti paar päeva hiljem laagris ühiselt nahka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles