Tähtvere vaimuhiiglase auks tuleb konverents

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Masingu sünnist möödub 100 aastat.
Uku Masingu sünnist möödub 100 aastat. Foto: Wikipedia

Tartu Ülikoolis on tulekul tuntud teoloogile, luuletajale ja folkloristile Uku Masingule pühendatud konverents.


«Tähtvere vaimuhiiglase – teoloogi, luuletaja, folkloristi ja polügloti – Uku Masingu sünnist möödus käesoleval augustil 100 aastat. Ülikool peab auasjaks oma kunagise noorima professori mitmekülgse loomingu ja filosoofia meenutamist,» selgitas ürituse korraldaja, kirjandusteooria dotsent Arne Merilai ülikooli pressitalituse vahendusel.



Konverentsil käsitletakse Uku Masingu pärandit usu- ja mõtteteaduse, kirjanduse, rahvaluule ning idateaduse valdkonnas.



Masingust kõnelevad teoloogid Toomas Paul, Arne Hiob ja esseist Ilmar Vene, kirjandusteadlased Thomas Salumets (Vancouverist), Külliki Kuusk, Janika Kronberg ja Arne Merilai, etnoloog Pille Runnel, folkloristid Aado Lintrop ja Risto Järv ning orientalist Linnart Mäll. Ettekannete lõpus esineb segakoor Vox Populi Janne Fridolini juhatusel: esitatakse Uku Masingu luulet Jaan Toominga ja Anne Türnpu seades, palveid ja muinasjutte loevad näitlejad Bert Raudsep ja Anne Türnpu.



Masingu konverentsi peetakse Tü ajaloo muuseumi valges saalis 23. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles