Tänavu ERMi uue maja ehitamist ei alustata

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseum peaks kavade kohaselt kerkima Tartu piirile Raadi järve äärde.
Eesti Rahva Muuseum peaks kavade kohaselt kerkima Tartu piirile Raadi järve äärde. Foto: Eesti Rahva Muuseum.

Tartusse Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uue hoone ehitamiseks vajaliku Euroopa abiraha eraldamine selgub alles järgmise aasta kevadel, mil Euroopa Komisjon Eesti abitaotluse kooskõlastab.



«Tänavu septembris loodame esitada täistaotluse siseministeeriumile ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) ning ilmselt läheb see taotlus järgmise aasta algul edasi kooskõlastamiseks Euroopa Komisjonile,» rääkis

ERR Uudistele

Eesti Rahva Muuseumi Ehituse Sihtasutuse juhatuse liige Peeter Mauer.



Märtsi algul kinnitas valitsus üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise investeeringute kava, mis näeb ERM-i maja ehituseks Euroopa regionaalarengu fondist 500 miljoni krooni taotlemise. Tänavusel ERM-i juubeliaastal uue muuseumihoone ehitus aga kindlasti veel ei alga, sest rahade taotlemiseks tuleb läbida pikk bürokraatlik tee.



Maueri sõnul peab EAS-le taotluse esitamiseks olema valminud ERM-i uue hoone põhiprojekt ja väljastatud ehitusload ning loodetavasti on need suve lõpuks olemas.



«Ehitushinnad langevad ja ega ERM-i täpset hinda ei oska enne ehituskonkursi läbiviimist ennustada, kuid tõenäoliselt ületab see miljardit krooni,» lisas ta. Lisaks kulub palju vahendeid ka näitusepindade väljaehitamisele ja hoone sisustamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles