Tartu traumapunkt on patsientidest umbes

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone kõrval püüab töömees klaasjat kõnniteed vähem libedaks muuta.
Tartu Ülikooli peahoone kõrval püüab töömees klaasjat kõnniteed vähem libedaks muuta. Foto: Sille Annuk / Postimees

Libedusega kukkunud ja viga saanud inimesi saabub Tartu Ülikooli kliinikumi traumapunkti üha juurde. Haigla registratuurist öeldi Tartu Postimehele, et ooteaeg võib küündida 3-4 tunnini. Inimestel, kellel otsest luumurru kahtlust pole, soovitatakse minna koju.

Eile hilisõhtul Tartus ja Lõuna-Eestis alanud jäitesadu kattis kogu maapinna ülilibeda jääkihiga ning toast välja ruttavaid inimesi langeb siiani nagu loogu.

Kliinikumi traumapunkti hakkas kukkunud ja viga saanud inimesi saabuma juba kella kuue paiku hommikul. Kella ühe paiku päeval oli registreeritud juba 100 pöördumist.

«Kohutav!» ütles Tartu Ülikooli kliinikumi suhtekorraldusjuht Kristi Tael täna hommikul esimese asjana, kui ta rääkis olukorrast Tartu traumapunktis. Patsiente tuleb aga üha juurde.

Tael soovitas hädavajaduse puudumisel üldse mitte välja minna. Ja kui minna, siis valida väga hoolikalt, mida jalga panna ning liikuda ülima ettevaatlikkusega.

Tema sõnul on traumapunkti tulnud palju käe- ning jalaluumurdudega inimesi. Ajavahemikus kell 8-12 saabus traumapunkti umbes 50 inimest, kellest kaheksa vajab haiglaravi.

Ka kliinikumi enda töötajad kukkusid hommikul teel tööle, ent vigastada neist Taelale teadaolevalt keegi ei saanud. Praegu on kliinikumis kõik jõud rakendatud inimeste aitamisele.

Hommikul tööle tõtanud inimesed kohtasid oma teel palju abivajajaid. Mitmel pool oli juhtunud liiklusõnnetusi. Kukkunud inimesi oli vaja toimetada arsti juurde.

Parem polnud Tartumaal olukord ka bussiliiklusega. Ühissõidukid hilinesid või jätsid üldse tulemata.

Kaunase puiesteel Sipsiku lasteaia juures seisis kella kaheksa paiku hommikul kepi najal vanamemm, kes ei julgenud minna ei edasi ega tagasi. Möödujatele kinnitas ta, et nii hull pole olukord varem olnudki.

Pisut eemal, Säästumarketi juures, püüdis kaubaauto edutult poe juurde parkida. Pärast paari katset hoone juurde tagurdada vajus sõiduk kallakust alla ning otsustas seepeale ära sõita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles