Pussitaja tappis Tartus ühe ja vigastas kolme inimest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagilised sündmused said teisipäeva hilisõhtul alguse Saare poe juures Anne 55 maja kõrval, kus 27-aastane Vladimir lõi suitsu küsinud noormehele noa rindkeresse.
Traagilised sündmused said teisipäeva hilisõhtul alguse Saare poe juures Anne 55 maja kõrval, kus 27-aastane Vladimir lõi suitsu küsinud noormehele noa rindkeresse. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eile hilisõhtul Annelinnas juhuslikelt möödujatelt suitsu küsinud noormehed soovitud sigarette ei saanud. Vastuseks lajatas ühele küsijale ribide vahele hoopistükkis noahoop. See oli aga alles algus sündmuste keerisele, mis nõudis 35-aastase mehe elu ning põhjustas kolmele inimesele tervisekahjustusi.


Lumi Annelinnas Kalda tee 6 maja õuel on siiani veretööst punane. Möödakäivad inimesed on õhtustest traagilistest sündmustest juba kuulnud ning šokis.

Maja ees oli Tartu Postimehele nõus selgitusi jagama ühe kannatanu sugulane, kes keeldus oma nime avaldamast. «Vangis istunud mees, jumal teab,» sõnas mees tapjast rääkides.

Tema sõnul said sündmused alguse tegelikult kella 23 paiku Saare poe juures, kus kaks noort meest küsisid juhuslikelt möödujatelt suitsu.

Sigarettide ulatamise asemel haaras kahest mehest turskem noa ning lõi sellega paaril korral ühte noormeest. Suitsuküsijad tormasid seepeale minema, pussitaja ja tema kaaslane asusid neid jälitama.

Vahepeal helistas kannatanu kaaslane ärevuses numbril 112.

Kalda tee 6 maja ette jõudnud, hüüdsid nad kõva häälega appi majas elavat tuttavat. Tuttav tormaski trepist alla ning võttis külla tulnud sõbra appi kaasa.

Kolmekesi tormati suurt kasvu pussitajale kallale ning püüti teda maas hoida. Samal ajal helistasid pealtnägijad politseisse ja kutsusid abi.

Mehe sõnul vältas politsei ootamine pea igaviku. Vahepeal tuli noaga lööjale appi prügikasti taga oodanud kaaslane ning tiris ühe kinnipidaja mehe seljast ära. Vabanenud käega andis kallaletungija uue noahoobi ning otse 35-aastase mehe südamesse.

Vigastusi said veel teisedki asjaosalised.

Rüselus jätkus, kuid mees oli juba surnud. Tapja pääses põgenema, tema kaaslase võtsid vahepeal saabunud politseinikud kinni.

Tapmises kahtlustatav peeti kinni kella 1 paiku öösel Anne 55 majast Saare poe juures, kuhu juhatas politseinikud kinnipeetud isik. Sama maja ees sai vahejuhtum ka alguse.

Tartu Ülikooli kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi tael kinnitas Tartu Postimehele, et kolmest haiglasse toodud isikust (vanuses 17, 28 ja 20) üks viibib intensiivraviosakonnas, ülejäänud on pääsenud koju.

20-aastase lõike-torkehaavadega noormehe seisund on stabiilne, ta hingab iseseisvalt.

Üks vigastada saanud meestest ilmus täna ka Kalda tee 6 maja rõdule, ent ajakirjanikega ta rääkida ei soovinud. Sugulase sõnul oli mehel õlas umbes kümnesentimeetrine noahaav, mille arstid kinni õmblesid. Väiksemaid torkehaavu leidus mehe kehal mujalgi.

Lõuna politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juhtivspetsialisti Ave Lillemäe kinnitusel sai politsei juhtunust häirekeskuse vahendusel teada kella 23.23 ajal ning kell 23.24 saadeti patrullid sündmuskohale.

Esimene auto jõudis sündmuspaika vaid kaks minutit pärast informatsiooni saabumist. Ülejäänud neli ekipaaži nelja minuti jooksul.

Kiirabi viis torkehaavadega raskelt vigastatud 20-aastase noormehe Tartu Ülikooli kliinikumi. Samuti viidi haiglasse kergemaid vigastusi saanud 17-aastane noormees ning 28-aastane mees.

Sündmuskohal suri 35-aastane mees.

Politsei pidas kuriteos kahtlustavatena kinni Harjumaalt pärit kaks 27-aastast meest ja ühe 28-aastase mehe.

Sündmuse täpsemaid asjaolusid uurib kriminaalpolitsei.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Marko Uibu sõnul ei lükka prokuratuur Tartu Postimehele tunnistusi andnud inimese ütlusi ümber. Kuna aga uurimine on veel algusjärgus, ei saa asja uuriva prokuröri Tatjana Tamme kinnitusel juhtunu asjaolusid ka täpsemalt kommenteerida.

Uibu lisas veel, et praeguseks ei ole teada ka see, kas tapmises kahtlustatavad olid alkoholi- või narkojoobes. Kolm meest on kinni peetud 48 tunniks ning otsus, kas mõni meestest vahistatakse või mitte, selgub homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles