Koos Wildega kaob ka raamatupood

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wilde Irish pubi.
Wilde Irish pubi. Foto: Sille Annuk / Postimees

Wilde kohvikule-pubile ja Matiiseni raamatuärile peavarju andnud punastest tellistest maja Vallikraavi tänaval jääb tühjaks – pubi läks pankrotti ja märtsi keskel lõpetab tegevuse viimasel ajal kahjumis raamatupood.





Mullu maikuus osaühingult Greif Wilde pubi ja kohviku rentinud iirlane Simon Collins ja tartlane Erki Rikka asusid innuga tööle ning lubasid taastada viimastel aastatel kahvatunud toidukoha hiilguse. Möödunud nädalal pidid nad aga üürileandjale tunnistama, et äri läks lörri. 1. märtsist on pubi suletud.



«Me ei lahkunud vaenlastena. Mehed tunnistasid, et ei tulnud omadega välja,» kinnitas makseraskustesse sattunud rendilevõtjaga üürilepingu lõpetanud osaühingu Greif juhatuse esimees Kalle Rannu.



Bestregards OÜ juhataja Erki Rikka tõdes, et majandusolukord on kogu maailmas selline nagu ta on: «Kui ikka kliendil raha ei ole, siis ei tule ta ka sööma.»



Küsimusele, kas Tartule palju tuntust toonud Wilde pubi võiks tulevikus taas uksed avada, vastas Kalle Rannu, et kindlasti. Pubi pidamise jätkamisest huvitatud firmasid jagub ning ruumide vastu huvi tundnud on neist rohkem kui üks.



Rannu sõnas veel, et pubi, kohvik ja kogu maja tervikuna on aegade jooksul pisut väsinud ning vajab värskenduskuuri.



Remonti plaanib Greif alustada pärast 13. märtsi, mil suleb uksed ka maja esimesel korrusel asuv Mattiiseni raamatupood. Rannu kinnitusel langes Matiiseni poe käive konkureeriva Rahva Raamatu kaupluse avamise järel Taskus ligi neli korda. Kuus raamatuärile


50 000 krooni peale maksta ei näinud Rannu mingit mõtet.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles