Helju Vals - 80

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helju Vals
Helju Vals Foto: Repro

Kui Helju Vals vahel harva toimetusest läbi astub, on tal ühe või teise reporteri või toimetaja töö kohta mõndagi ütelda. Enamasti on tema jutul pliiatsiteritamise mõju.


Kui Helju on mõne minuti praganud (igaühega isiklikult, aga nii valjusti, et ka teised kuulevad) ning lahkunud, käib kirjutajatel töö edasi teravdatud tähelepanuga. Ja kuigi lehelugejad Wiedemanni auhinnaga tunnustatud keeletoimetaja sõnu ei kuule, saab tema jutt mõnigi kord nähtavaks. See ilmneb nii kirjutajate hoolsamas suhtumises lausetesse ja sõnadesse kui ka tema enda kirjatöös, mis jõuab veel nüüdki lugejateni. Oeh, vabandust! – lugejate ette.



Viimati oli Helju suurema avalikkuse ees vabariigi aastapäeva tähistamisel Vanemuise kontserdimajas. Ta õnnitles uusi Tartu aukodanikke, kelle hulgas on ta aastast 2006 ka ise.


Tartu linna veebilehelt nimetatud aastaarvu otsimisel torkas tema kohta kirjutatust silma üks sõna – kavaler. Seal on kirjas, et Helju Vals on Tartu linna aukodanik ja Tartu Suurtähe kavaler. No mis kavaler! Kuigi ta saab 1. märtsil 80-aastaseks, on ta endiselt nõtke ja kärme naine, puna põsel ja sära silmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles