Tartu Ülikooli uue veebilehe kujundas Playtech'i arvutigraafik

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli uus veebivärav on üles ehitatud sisu ja sihtrühma põhiselt. Lisaks sellele on tal ka kaasajastatud välimus.
Ülikooli uus veebivärav on üles ehitatud sisu ja sihtrühma põhiselt. Lisaks sellele on tal ka kaasajastatud välimus. Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikool käivitas uue

veebilehe

, mille kujundamisel kandis peamist rolli firma Playtech arvutigraafik Carl Frey. Ülikooli kommunikatsiooniosakonna juhataja Illari Lääne sõnul pole aga uus kujundus sugugi kõige olulisem muudatus.


«Vähemalt sama suured muudatused leidsid aset veebilehe struktuuris,» selgitas Lään. «Kui varasemalt oli veebileht üles ehitatud enesekeskselt ja struktuuriüksuste-põhiselt, siis praegune ehitus on sisu- ja sihtrühmapõhine.»



Kuna ajale hakkas jalgu jääma ka veebilehe kujundus, otsustatigi uut veebiväravat välja töötama asuda.



Lääne sõnul alustati tööd kavandite ja tulevase struktuuriga mullu suvel. Uus veebileht käivitus üleeile, ehk pisut enam kui pool aastat hiljem. Kommunikatsioonijuhi hinnangul läks kõik Tartu Ülikooli suurust asutust silmas pidades päris ruttu ja sujuvalt.



Parasjagu käivad veel testimis- ja veaparandustööd. Nii näiteks ei suuda veebileht veel avalikkusele kuvada «ž»-tähte, mistõttu sõna «kolledž» asemel on praegu veel kõigest «kolled».



Maksma läks ülikooli uus veebivärav koos disainimisega 90 000 krooni. Veebileht jätkab tööd senise OÜ StruktuurMeedia veebihaldustarkvara Automatweb baasil, mistõttu saavad ülikooli töötajad veebi sisuga täitmist jätkata ilma lisakoolituseta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles