Mäksa aasta ürituseks sai LMS Helina «Mikumärdi»

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja mänguseltsi "Helin" lavastuse "Mikumärdi" proov mullu mais.
Pildil esiplaanil Aivar Jõgar (paremal ja Tiia Kurvits.
Laulu- ja mänguseltsi "Helin" lavastuse "Mikumärdi" proov mullu mais. Pildil esiplaanil Aivar Jõgar (paremal ja Tiia Kurvits. Foto: Margus Ansu.

Vabariigi aastapäeva pidulikul aktusel Melliste spordihoones kuulutas Mäksa vallavanem Margus Pleksner välja valla 2008. aasta ürituse laureaadi - Laulu-mänguseltsi Helin näitemängu «Mikumärdi».

«Mikumärdit» etendas Helin Sulbi talu õuel mullu suvel suure menuga kaks korda.

Aasta ürituse nominentide hulka kuulusid veel MTÜ Kodukoht Mäksa ja seltsingu Külavärav üritusega «Muinastulede öö», Vanatehnikaklubi Levatek laat «Sulle-mulle», seltsingu Külavärav korraldatud külateatrite etendused Mellistes, MTÜ Kodukoht Mäksa hingedepäev ja Mäksa maanaiste seltsi «Edukas naine».

Tegemist on juba traditsioonilise konkursiga Mäksa vallas. Olulisemaid valikukriteeriume on see, et üritus omaks olulist mõju Mäksa vallale. Aasta Ürituse valimisel arvestatakse lisaks ürituse ideed, organiseeritust, avalikkuse informeerimist ning osavõttu.
Aasta ürituse valimisel ei lähe arvesse organisatsiooni- ja asutusesisesed ning vallavalitsuse organiseeritud üritused. Seega on preemiatväärt üritus nn omaalgatuse korras sündinud üldrahvalik sündmus.


Laulu- mänguseltsil Helin ei ole see esimene kord laureaaditiitel pälvida. Aasta ürituseks 2006 sai samuti Helina näitemäng «Vaikne kena kohakene ehk Sirgusauna Mareti õnn». Mullu valiti aasta ürituseks 2007 hooldekodu Härmalõng 60. sünnipäevapidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles