Piirisaare lähistel autoga läbi jää vajunud mees oli 36-aastane

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi jää.
Peipsi jää. Foto: Risto Mets

Täna hommikul vajus Peipsil vaid 10 meetrit Piirissaare kaldast auto läbi jää. Sõidukis viibisid naine ja mees. Naine suutis jääle ronida, mees jäi märga hauda.


Piirivalveameti teatel saabus Mehikoorma korrapidaja teade läbi jää vajunud sõiduautost kell 09.31. Koheselt väljus Mehikoorma kordoni häiregrupp ja juhtunust informeeriti Lõuna-Eesti päästekeskust.

Sõiduauto oli läbi jää vajunud ja uppunud Piirissaare kaguküljel, 10 meetri kaugusel kaldast. Autos viibinud naine oli omal jõul välja saanud, kuid mees ei jõudnud autost väljuda ning uppus.

Sündmuskohal on vee sügavus ligi kolm meetrit. Räpina päästekomando ja tuukrigrupp töötavad parasjagu õnnetuspaigal.

Piirivalveameti pressiesindaja Kirke Klemmeri sõnul oli tegemist kalastajatega. Sõiduk vajus läbi jää selle õhemas kohas.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige kinnitusel toodi mehe surnukeha jää alt välja kell 13.53. Tema sõnul oli jää õnnetuspaigas kõigest viie sentimeetri paksune.

«Tegemist on kohaga, kus on hoovused ning jääkiht ei kasva seal kunagi kuigi paksuks. Kohalikud teavad ja väldivad seda kohta,» kinnitas Kiik.

Päästekeskuse pressiesindaja lisas veel, et neil sellist tehnikat, millega läbi jää vajunud autot kätte saadam kahjuks ei ole.

Lõuna prefektuuri andmetel hukkus õnnetuses 36-aastane mees. Läbi jää vajus ta sõiduautoga Kia Sorento.

Et vältida õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid palub piirivalve järve jääle minejail kasutada võimalusel kohalike omavalitsuste poolt avatud sõidukohti ning kindlasti veenduda jääle mineku ohutuses. Piirivalve informeerib kõiki järvele minejaid ohtlikest kohtadest jääl.

Järvele mineku registreerimine on kohustuslik.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles