«Tere, kas te soovite kallistust?»

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Just sellise küsimusega pöördusid reede keskpäeval kõigi möödakäijate poole kümmekond Tartu Raekoja platsile kogunenud Tartu Ülikooli tudengit. Ise rääkisid nad, et soovivad inimeste päeva rõõmsamaks muuta.


«Mõelge, mõnel inimesel äkki ei olegi ühtegi lähedast ega inimest, keda kallistada,» märkis teiste seas kallistusi jaganud Teevi Subert (pildil). Nii kutsuski ta möödujaid kallistama ning iga kallistuse lõppu kõlas: «Ilusat päeva!»



Enamik inimesi võttis lahke kallistamispakkumise naeratusega vastu. Leidus ka keeldujaid ning neidki, kes ettevõtmist totruseks nimetasid.



Subert rääkis veel, et embamisaktsiooni korraldanud tudengid on pea kõik erinevatelt erialadelt. Eelnevalt vahetati meili teel infot ning täna kogunetigi Raekoja platsile. Idee olevat nad saanud ühe Itaaliast pärit külalisõpilase elukaaslaselt, kes luges tasuta kallistuste (Free Hug) liikumisest internetis. Tänaseks on 2004. aastal Austraalias alguse saanud liikumine levinud üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles