Darwini sünnipäevakuu tipneb konverentsiga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Darwin.
Charles Darwin. Foto: Wikipedia

Lisaks mitmetele teistele sündmustele Tartus, mis meenutavad kahe sajandi tagust tippteadlast ja evolutsiooniteooria loojat, leiab Tartu Ülikoolis homme aset evolutsiooniteemaline Charles Darwini 200. sünniaastapäeva tähistav konverents.



Evolutsiooniteooria alusepanija sünniaastapäevale pühendatud konverents «Elurikkus ja evolutsioon» toob tippteadlased arutlema 21. sajandi võtmeküsimuste ning liikide üle kaks sajandit pärast Darwini sündi, edastas Tartu Ülikooli pressiteenistus. Konverents toob auditooriumi ette nii põnevad ettekanded kui ka paneeldiskussiooni.



Ettekannetega alustab Eesti Teaduste Akadeemia välisliige Charles Kurland Uppsala Ülikoolist, diskussioonis osalevad Tartu Ülikooli professorid Peeter Hõrak, Urmas Kõljalg, Raivo Mänd, Maido Remm, Toomas Tammaru ja Richard Villems.



Tegemist ei ole aga sugugi ainsa Darwini sünniaastapäeva üritusega Tartus. Juba täna kell 18 arultevad Tartu Ülikooli kohvikus Taimede elu ilu ja mälu üle Marianne Klemun (Viini ülikool) ja Ülle Sillasoo (Tallinna Ülikool).



14. ja 15. veebruaril peetakse TÜ raamatukogus seminari «Taimedest ja Maast» ning 20. veebruaril ilmub ajakirja Eesti Looduse Charles Darwini erinumber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles