Loomealal ettevõtjatel algab koolitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsuse moodustatud hindamiskomisjon valis välja loomemajanduskeskuses tegutsema hakkavad inkubatsiooni ja eelinkubatsiooni teenuse saajad. Väljavalituid on ühtekokku 13.




Inkubatsiooniteenust tahtis esialgu saada kaks ettevõtjat, kuid üks loobus. Nelja taotleja kohta otsustas komisjon lõpliku kvalifitseerumise inkubatsiooniteenuse saajaks lükata edasi 2. märtsini.

Inkubatsiooniteenuse saajatega sõlmitakse lepingud, mis tagavad neile kaheaastase üürilepingu, vajaliku koolituse ja nõustamise.

Eelinkubatsiooni teenuse saajateks kinnitati kaheksa taotlejat. Nende koolitus algab 11. veebruaril. Koolitused ja nõustamine kestab kaks kuud, seejärel on võimalik kuu jooksul esitada taotlus inkubatsiooniteenuse saamiseks.

«Loomemajanduskeskuse eesmärgiks on loovettevõtjate konkurentsivõime tõstmine ja uute töökohtade loomine, mis omakorda mitmekesistab ja elavdab majanduselu,» selgitas komisjoni esimees, abilinnapea Jüri Sasi. «Samuti aitab loodav asutus kujundada loovettevõtetele sobiva ettevõtluskeskkonna.»

Loomemajanduskeskus kui asutus hakkab Kalevi 13, 15 ja 17 hoonetes toimima kavakohaselt tänavuse aasta teisest poolest. (TPM)

Linn toetab loovmajandust

• Tartu linnavalitsuse loodud loomemajanduskeskus paikneb hoonetes Kalevi 13, 15 ja 17.
• Loomemajanduskeskuse eesmärk on loovettevõtjate konkurentsivõime suurendamine ja uute töökohtade loomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles