Loodusõhtu ütleb põdrale tere

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Elistvere loomapargi põdrad.
Pildil Elistvere loomapargi põdrad. Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees

Tartu keskkonnahariduse keskus on alustanud ettevõtmist, mille käigus peaksid kodumaised loomad tuttavaks saama. Tänane loodusõhtu käsitleb meie metsade suure sarvilise looma - põdra - olukorda ja elukäiku.


Osalejad saavad esmalt vaadata filmi «Põdra kuningriik» (rež. R. Maran, 2008), seejärel räägib zooloog Jüri Tõnisson põtradest Eestis, nende uurimisest, seisundist ning suhetest inimese ja teiste olenditega, edastas keskkonnahariduse keskus.



Üritus otsib vastuseid küsimustele: kes on põdrad ja kuidas nad elavad? Milline on põdra argi- ja pidupäev? Kuidas põdrad tunnevad end meie naabruses? Kuidas ning kus inimene ja põder kohtuda võivad? Miks on põdral nii suured sarved?



Kõik, kes sellest loomast huvituvad, on oodatud kolmapäeval, 4. veebruaril kell 18 Tartu keskkonnahariduse keskuse saali (Kompanii 10).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles