Semiootikakonverentsile tuleb mustkunstnik

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk.

Sel reedel algav, nädalavahetuse vältav ning uuel nädalal jätkuv semiootikakonverents «Fenomenoloogia kohtub semiootikaga» toob Tartusse kokku tuntud semiootikuid ja filosoofe. Üks kuulsamaid on nende seas filosoof ja mustkunstnik David Abram, kelle etteastet saab nautida 10. veebruaril kell 18.15 Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonnas.


Tartu Ülikooli teatel peetakse konverentsi esimene ingliskeelne töötuba 6. ja 7. veebruaril Domus Dorpatensises ning ürituse teemaks on «Taju ökoloogia: Maastikud kultuuris ja looduses».



Töötoa raames esinevad ettekannetega teiste seas ökofilosoof David Abram, filosoof ja semiootik John Deely, kirjandusteadlane Wendy Wheeler ning biosemiootik Kalevi Kull.



Teine töötuba leiab aset 9. ja 10. veebruaril Tartu hotelli konverentsisaalis ning siis on arutlusteemaks «Animaalsed meeled». Üritusel keskendutakse animaalsuse olemusele ning selle osale inimloomuses.



Ürituse sõnavõtte on lubanud kajastada ka mainekas semiootika teadusajakiri «Biosemiotics».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles