Kaarsillal algasid tudengimuusikali võtted

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul kella üheksa ajal istusid Tartu Kaarsilla sillakaarel kaks noorhärrat ja filmisid Tartu kesklinna.
Täna hommikul kella üheksa ajal istusid Tartu Kaarsilla sillakaarel kaks noorhärrat ja filmisid Tartu kesklinna. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna hommikul tõusid tööle tõttajate silmad kuulsale Tartu kaarsilla kaarele, kus askeldas kaks inimest. Sedakorda polnud tegu sillakaarel vallatleva armastajapaariga, vaid MTÜ Kinoonud alustas Tartu tudengimuusikali «Piff» filmivõtteid.


Filmi produtsent-režissöör Richard Meitern, kes koos operaator Urmas Nimetuga hommikust Tartut filmis, ütles, et sillal toimus filmi üks esimesi võtteid.



Nimi «Piff» on tema sõnul esialgu vaid tööversioon. Praeguseks on stuudios sisse mängitud muusikalugude taustad, toimunud näitlejate sõelumine 60 soovija seast ning tehtud ka kooriproovid.



Meitern rääkis, et tegu on armastuslooga kahest esmakursuslasest. Muusika on filmi jaoks valitud peamiselt Tartu noortebändide loomingust.



Kas armastajapaar filmis ka ise kaarsillale jõuab? Meitern vastas, et ideaalis peaks filmi lõpustseen toimuma sillakaarel, ent kuna tegu on ilusa armastuslooga, siis pole tegevus ajendatud reaalsetest sündmustest, millega Tartu ja kaarsild ka maailma ajakirjandusse sattus.



MTÜ Kinoonud on muusikali filmimiseks saanud toetust Tartu Kultuurkapitalilt, programmist Euroopa Noored, Tartu linnavalitsuselt ja ka Tartu Ülikoolilt. Muusikali laulud on filmi jaoks sobilikuks seadnud  Elo Madissoon, kes on ühtlasi ka filmi projektijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles