Tartumaast on saanud Balti sulgpallikeskus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti noorte GP 2 etapi 
U –13 klassi kahekordne võit­­ja Kristin Kuuba (vasakul) ja tema paarismängupartner Helina Rüütel (üksikmängu 2. koht).
Balti noorte GP 2 etapi U –13 klassi kahekordne võit­­ja Kristin Kuuba (vasakul) ja tema paarismängupartner Helina Rüütel (üksikmängu 2. koht). Foto: Mart Mäerand

Tartumaa noortesulg-palli veavad kaks Marti. Tartu klubi Triiton eesotsas on Mart Siliksaar ja Nõo sulgpalliklubi juhib Mart Mäerand.


«Me oleme sellised klubid, kes on ennast tulemusele eesmärgistanud,» kinnitab Silik­­saar, «Pearahasüsteem lubab paraku spordiklubidel ennast hästi tunda ka siis, kui nad üldse resultaadi peale ei mõtle. Meie ennast lõdvaks ei lase.»



Ja tulemustele orienteeritus on vilja kandnud. Viimati näitasid Tartumaa sulgpallurid ennast suurepäraselt 10.-11. jaanuaril Lätis Siguldas Balti riikide noorte GP 2. etapil.



Etapil mängiti välja 36 auhinnalist kohta ja neist 21 tulid Eestisse. «Neli läks Tallinna, ülejäänud 17 kohta võtsime me Mardiga kahekesi oma klubidele,» kiidab Siliksaar. «Nii me oleme tööd teinud.»



Siliksaare sõnul võib öelda, et Triitonist ja Nõo klubist on saanud omamoodi Baltimaade keskus noorte sulgpallis. «Siin ei ole mõtet tagasihoidlik olla, tulemused näitavad seda,» on Triitoni juht oma kasvandike üle uhke.



Eestist osales Siguldas 24 koondislast, sh Triitonist 10, Nõost 9 ja Tallinna sulgpalliklubist 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles