Suur osa Tartust jäi tundideks toasoojata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu keskkatlamaja
Tartu keskkatlamaja Foto: Ain Prostin.

Täna hommikul kella kümne paiku lõhkes Tartu keskkatlamaja suur soojatrass. Ühtlasi lõpetas avarii mitme linnaosa varustamise toasoojaga. Praeguseks on suur osa riketest kõrvaldatud ning radiaatorid tartlaste kodudes kuumenevad taas.

AS Giga ja Fortum Tartu suuromaniku Tiit Veeberi kinnitusel on avarii praeguseks lokaliseeritud ning järk järgult lülitatakse küte trassi tagasi.

Suur trass lõhkes kella kümne paiku hommikul Turu tänaval, keskkatlamaja vahetus läheduses. Suure surve all olnud kuum vesi paiskus mööda soojakünasid laiali ning uputas ära ka näiteks raekoja keldri.

«Kui muidu kütab Annelinna mööda Sõpruse silda jooksev soojatrass, siis nüüd lülitasime Annelinna taha üle Võidu silla,» märkis Veeber Tartu Postimehele antud selgitustes.


Rikkeid oli mitmes kohas linnas veelgi, kuid soojast jäi täiesti ilma Tartu vanalinn. Soojata oli mõnda aega Tartu kesklinn ning suur osa Annelinnast. Veeber lubas, et õhtuks saavad sooja tagasi ka vanalinna tarbijad.

Esimesel võimalusel alustab AS Giga Turu tänaval trassi remonti. Enne seda tuleb aga soojakünadest välja pumbata suur kogus vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles