Ivar Põllu: me tahame koostööd, et vigu parandada

, Genialistide Klubi programmijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Põllu
Ivar Põllu Foto: Sille Annuk

Korteriühistud on andnud linna kohtusse, sest kesklinnas laiutab subkultuur. Ilmselt on juba igaühel kujunenud oma arvamus, kuid mõned asjad vajavad ilmselt klubi-poolset selgitust või kinnitust.



Genialistide Klubi pole ööklubi ­ ja see väljendub nii programmis kui ka sisekujunduses. See klubi tähendab kooskäimiskohta, toimumiskohta, mis annab võimaluse organiseerida kõikvõimalikke üritusi, mis ehk mujal toimuda ei saaks. Kus saaksid koos käia inimesed, kellele pole seni kohta loodud.



Neile, kes pole kunagi genklubis käinud ega kavatsegi seda teha, võib jääda mulje, et tegemist on seitse päeva nädalas töötava diskoteegiga. Õnneks mitte.



Üle kokkuleppelise öörahu piiri minevaid üritusi on paar korda nädalas, kuid see on vaid kolmandik genklubi programmist, mis hõlmab võimalikult kõiki kultuursete inimeste eneseväljendusvorme ­ ja nende sünteese.



Genialistide Klubis toimuvad noorte harrastajate ja professionaalsete teatrite eten-dused, noortebändide ja kuulsate peavoolust mitte hoolivate artistide kontserdid, intelligentse muusikavalikuga tantsupeod ja autorifilmide õhtud.



Vaevalt, et kogu meie programm on alati kõigile mõistetav ja alati sada protsenti kvaliteetne, aga kindlasti ei õhuta see vaenu, pigem proovime inimesi rõõmustada. Me ise nimetame seda subkultuurimajaks.



Meile pole kaugeltki ükskõik rahulike linnaelanike kodurahu. Oma oskuste ja võimaluste piires oleme nende privaatsust ja vaikust ka kaitsnud, ehitanud heli- ja inimtõkkeid. Asi on juba paranenud ja paraneb veel. Eriti kiiresti paraneks see siis, kui saaksime omavahel otse suhelda, mitte linnavalitsusele saadetud kaebekirjade ja hagide kaudu.



Magasini 3 korteriühistu suhtumine on olnud kahjuks ette negatiivne ning see on külmutanud inimliku suhtlemise, mille abil oleks ehk saanud kõik ettenähtavad ja esilekerkivad probleemid tänaseks juba lahendada.



Tulemuseta on jäänud ka meie katsed jõuda teiste kannatavate naabriteni – ühistute esimehed valdavad kaebuse esitamise ja kaebavate elanikega suhtlemise monopoli. Kui me ei tea täpselt, mis täpselt kostab sisse kuhu korterisse, siis ei saa me ka seda probleemi lahendada.



Et naabritel on ilmselt ka meie kohta oma eelarvamus, tahaksimegi kinnitada: ­ me soovime väga teha koostööd kohalike inimestega, kes ei saa öösel magada, sest muusika kostab sisse. Me tahaks selle vea parandada.



Aga me ei saa teha koostööd Magasini tänava elanikega, kes tungivad meie majja, räuskavad purjus peaga ja karjuvad, et panevad selle peldiku kinni.



Me ei saa koostööd teha naabritega, kes koormavad riigi- ja linnaasutusi kaebuste ja tihti ka valekaebustega, et saata genklubisse kontrolle.



Me oleme kogu kultuurimaja ehitust Magasini tänaval (ei, juba detsembrist on meie külastusaadress Lai 37) teinud nii hästi ja korrektselt kui võimalik.



Pealekaebamine on mage. Kui on probleeme, saab neid alati  otse lahendada. Meil on küllalt head tahet ja me usume, et sellest siiski on abi. Meie kontaktandmed on koduleheküljel www.genklubi.ee üleval.



Samal teemal: «Genialistid jätkavad oma pidusid», TPM, 12.01.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles