Maailma juhtivaid arengubiolooge esineb Tartus loenguga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma juhtivaid arengubiolooge, professor Scott Gilbert.
Maailma juhtivaid arengubiolooge, professor Scott Gilbert. Foto: Swarthmore College

Sel nädalal saabub Eestisse maailma juhtiv arengubioloogia professor Scott Gilbert (USA), kes peab avaliku loengu ning viib läbi seminari Tartu Ülikooli üliõpilastele.


Tartu Ülikooli teatel on 14. jaanuaril kõigil huvilistel võimalik Tartus Dorpati konverentsikeskuses kuulata Scott Gilbertit - maailma juhtivat teadlast arengubioloogia valdkonnas.



Avalik loeng algab kell 18 Dorpati konverentsikeskuse Baeri saalis. Üles astuvad Scott Gilbert ja Sabine Brauckmann teemal «Developmental Life and Environmental Shape».



15. jaanuaril jätkub üritus seminari vormis, käsitledes teemasid fenotüüpide, genotüüpide ja elupaikade vallast. Inglise keeles toimuvat seminari juhivad Sabine


Brauckmann ja Scott Gilbert.



Scott Gilbert, Swarthmore’i kolledži (Pennsylvania, USA) bioloogiaprofessor on üks maailma juhtivaid teadlasi evolutsioonilise ja ökoloogilise arengubioloogia


valdkonnas, kes on uurinud näiteks ka seda, kuidas kilpkonn oma kilbi sai.



Paljudes maailma ülikoolides on kasutusel tema arengubioloogia õpik, millest on ilmunud juba kaheksa trükki. Detsembris 2008 ilmus koostöös David Epeliga temalt ka ökoloogilise arengubioloogia käsiraamat «Ecological Developmental Biology».



Austriast pärit Sabine Brauckmann töötab Tartu Ülikooli raamatukogu teaduskeskuses teadusajaloolasena. Ta on uurinud teadusfilosoofiat ja teaduse ajalugu, huvitudes orgaanilist vormi kujundavate protsesside mõistmisest ning nende visualiseerimisest läbi aegade.



Aastal 2009 algatas ta koostöös Ahhaa keskusega akadeemiliste loengute sarja, kus osaleb mitmeid ettekandjaid välismaalt ja Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles