Loomemajanduskeskusel on 21 huvilist

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus tahab Kalevi 13 (pildil), 15 ja 17 majades lükata käima loomemajanduse inkubaatori.
Tartu linnavalitsus tahab Kalevi 13 (pildil), 15 ja 17 majades lükata käima loomemajanduse inkubaatori. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kalevi 13 majja loodavas loomemajanduse inkubaatoris tegutsemiseks jõudis Tartu linnavalitsusse 21 sooviavaldust, neist pooled taotlejad vajavad esialgu vaid nõustamist, ülejäänud ka tegutsemiseks ruume.

11 taotlejat soovib oma tegevust alustada täiesti nullist, seega vajavad nad praegu linna toel koolitust oma äriplaani koostamiseks, rääkis loomemajanduse koordinaator Katriin Fisch-Uibopuu. Nende seas on näiteks öko-catering'i, käsitöö, fotograafia, moekunsti ja puidudisaini alal tegutseda soovijad.

Ülejäänud kümnel taotlejal on juba kas loodud või loomisel juriidiline isik ning nemad vajavad Kalevi 13 majas tegutsemiseks oma ruume, lisaks ärialast nõustamist. Siin on esindatud näiteks filmikunsti, multimeedia, rõivadisaini ja fotograafiaga tegelejad, aga ka kultuurikohviku loojad.

13. jaanuaril tuleb kokku eile moodustatud komisjon, mis kõik taotlused läbi vaatab, ning nende rahuldamise järel sõlmitakse taotlejatega lepingud. Fisch-Uibopuu sõnul võiksid tulevased inkubaatori kasutajad majja sisse kolida veebruari alguses. Seal peavad nad endale jalad alla saama kahe aastaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles