Binoklid tõid talvised linnud laste juurde

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Mürk

«Ärge inimestele otsa vaadake, teile ka ju ei meeldiks, kui keegi teid piilub.»

Nende sõnadega ei ürita zooloogiamuuseumi kuraator Aivo Tamm (pildil) lastest mitte ebaviisakaid täiskasvanuid kasvatada, vaid õpetada neid õigesti binoklit kasutama. Binoklit läheb lastel vaja selleks, et Tartu loodusmaja talilinnupäeval linnatsirke nagu peopesal näha saaks.



Tunnise jalutuskäigu jooksul saavad lapsed teada, et linnapõõsastes elavad ka põlluvarblased, et hallvaresel on vest seljas ja et inimest ta väga lähedale ei lasegi. Selgust saab ka puuokstes olevate kuhilate kohta – need on künnivareste pesad, mida igal aastal kõrgemaks ehitatakse. Ja kui naabri oma parem tundub, siis lüüakse see lihtsalt üle.



Targast linnuraamatust vaadatakse kõik nähtud lendajad üle, sest liikumise pealt on väga raske määrata, kellega nüüd täpselt tegemist oli.



Täna loodusprogramm veel jätkub – lapsed viiakse bussiga metsa jälgi uurima. Homsel taimepäeval külastatakse juhendajatega botaanikaaeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles