Ruusmäe Rogosi mõisas valmis 10-miljoniline remont

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruusmäe Rogosi mõisahoone.
Ruusmäe Rogosi mõisahoone. Foto: www.haanja.ee

Äsja lõppes Haanja vallas asuvas Ruusmäe Rogosi mõisa põhjapoolses tiivas remont. Kümme miljonit krooni maksma läinud uuendustöödega saab vallarahva käsutusse uus rahvamaja ning jõusaal.


Vallavanem Juri Gotmans nimetab vallale kuuluvat mõisahoonet uhkusega piirkonna kultuuri- ja hariduskeskuseks. Asub selles nii lasteaed, Haanja-Ruusamäe põhikool, raamatukogu, muuseum ja postkontor. Lisaks infopunkt ning majutus- ja toitlustusettevõte ning nüüd siis ka rahvamaja ning jõusaal.



Renoveeritud sai kokku 700 ruutmeetrit pinda ning remonti rahastas peamiselt EMP-fond, kuhu lisaks Euroopa Liidu riikidele kuuluvad ka Norra ja Island. EMP-lt saadud 8,5 miljonile kroonile lisas riik 300 000 ning Haanja vald 1,2 miljonit krooni.



Vallavanema sõnul on Ruusmäe Rogosi mõis üks omalaadsemaid kastell-tüüpi kindlusmõisasid, mis pärineb 16. sajandist. Ühtlasi kuulub see valla tähtsamate vaatamisväärsuste hulka.



Vald plaanib hoone pidulikult avada 20. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles