Kabina karjäärist püüti hiigelkoha

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
92-sentimeetrine trullakas koha kaalus täpselt 11,5 kilogrammi.
92-sentimeetrine trullakas koha kaalus täpselt 11,5 kilogrammi. Foto: Lauri Eiman

Möödunud nädala kolmapäeval kella kolme paiku haaras Tartumaal Kabina karjääris kalamehe lanti hiiglasemõõtu koha. 11,5-kilogrammise vetehiiu väsitamine vältas ligikaudu pool tundi.


«Appi tulid veel kolm meest ning lõpuks hüppas üks abilistest vette, haaras kala sülle ja tõi kaldale,» kirjeldas Kabina suuremas karjääris Emajõe suudme lähedal aset leidnud sündmusi püüdja kaaskalastaja Lauri Eiman.

Uhke kalasaagi jaoks pea sugugi püüdma mitmesajakrooniste vobleritega, viitas Eiman Mati-nimelise mehe püügivahendile. Õnnelik mees meelitas koha võnkuva kuldse varjundiga landi otsa, mille ta ostis paari aasta eest Tartust Anne turult 16 krooniga.

3. detsembril kella kolme paiku vahetult enne pimeda tulekut kätte saadud kohakala kaalus täpselt 11,5 kilogrammi ning pikkust oli koos sabaga 92 sentimeetrit.

Teadaolevalt on Eestis püütud suurim koha olnud 14,3 kilogrammi raske ning see püüti Võrtsjärvest 1975. aastal. Võrtsjärve ääres räägitakse aga ka jutte 16-kilostest kohadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles