Piltuudis: seda juhtub kodus harva

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Vasara tänaval Thea Kaivu kodus hakkas õitsema monstera.
Tartus Vasara tänaval Thea Kaivu kodus hakkas õitsema monstera. Foto: Margus Ansu / Postimees

Õis? Ei või olla, mõtles Tartus Vasara tänavas elav Thea Kaiv (pildil) oma monsterale läinud nädalal tekkinud moodustist vaadates. Umbusklikuks tegi teda teadmine, et Eesti kodudes monstera üldjuhul ei õitse.

Kuid võta näpust - valkjas nupp hakkas end vaikselt lahti kerima ning läinud reedest rõõmustab taim Thea ja ta abikaasa Jaak Kaivu silma.

Seda rõõmu jätkub Tartu Ülikooli botaanikaaia vanemaedniku Tiiu Tõnsoni sõnul ligi kuuks ajaks, sest monstera õitseb kaua. Sel ajal valmib ka söödav vili, mille maitse on Tiiu Tõnsonile meenutanud veidi ananassi.

Vanemaednik lisas, et kodus õitsev monstera on tõesti väike ime.

«Botaanikaaias õitsevad meil monsterad pea igal aastal, kuid kodudes juhtub seda harva,» rääkis ta. «See on ju troopikataim ja kodudes pole enamasti selliseid tingimusi, et monstera õitsema hakkaks.»

Rukkilille lasteaias õpetajana töötava Thea Kaivu suguvõsas on monstera olnud ligi pool sajandit, kuid ei tädi toodud monstera ega selle sugulastele jagatud tütartaimed ole seni hoolitsejaid õiega kiitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles