Karu käest pureda saanud mees käib juba põdrajahil

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline oli suure metsaoti käpp.
Selline oli suure metsaoti käpp. Foto: Aigar Jürjens

Oktoobri alguses suure isakaru rünnaku üle elanud Põltsamaa kütt Aksel Kasela on vigastustest paranenud ning käib koos seltsilistega taas jahil. Möödunud laupäeval lasi mees üle hulga aja taas põdra.


«Eks ma olen siin juba paar laupäeva jahis käinud,» lausus Kasela ning lisas, et vaid pahkluu on veel valus, sest 304-kilone metsaott pures sealt kõige rängemini. Mujalt on kõik kenasti paranenud.



Esialgu kõige ohtlikumana paistnud vigastused kaelal paranenud jahimehe sõnul isegi kõige kiiremini ära. «Ei ole mingit probleemi, vigastused ei häiri ja isegi unes ei ole juhtunut kordagi näinud,» muheles Kasela.



Neljandal oktoobri hommikupoolikul oli Aksel Kasela prasjagu Pajusi kandis Mustassaare metsas põdrajahil, kui ühtäkki kargas põõsastest välja hiiglasekasvu mesikäpp ning kargas jahimehele kallale.



Kasela tulistas ründajat hetkel, mil loom tema poole hüppas. Ott pures katki mehe jala ning kargas ka kõri kallale, kuid küti püssitorust välja lastud teinegi kuul lõpetas mesikäpa eluküünla ning mees ise jäi napilt elama.



Arstid laususid hiljem haiglas, et hammustusejälg kaelas möödus vaid viie millimeetri kauguselt unearterist.



Trofeedest Kasela mesikäpa nahka enesele jätta ei soovinud ning ta kinkis selle kaaslasele Põltsamaa jahiseltsist. Küll aga jättis ta enesele looma kolju - mälestuseks arvult kolmandast pika jahimehe põlves lastud karust.



Karud olevat 65-aastase jahimehe sõnul tänavu juba magama läinud. Kuid sügisel kohtas neid Põltsamaa ligidal metsades palju. Kuna igal jahilkäigul nägid mehed vähemalt ühte karu ning tihti pesakondi, kus ema ja kolm poega, siis peab metsaotte palju olema, järeldas mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles