Ülikoolid hakkavad tööle ühisõppekavade nimel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Kuu aega tagasi peetud Tartu Ülikooli arengukonverentsil jäi kõlama mõte, et ülikoolidevaheline läbikäimine peab olema tihedam ja tulemusrikkam. Täna jõuab välja käidud mõte esimese viljani, sest Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool ning Eesti Kunstiakadeemia sõlmivad TÜ Tallinna esinduses strateegilise koostöö lepingu.


Lepingus sõnastatakse valdkonnad, milles TÜ, TTÜ ja EKA edaspidi tihedamat koostööd teevad, märgiti ülikoolide ühisteates.



Tartu Ülikooli rektori Alar Karisel sõnul on vajadus teha tihedamat koostööd olnud ilmne juba pikemat aega. «Tartu Ülikool soovib koostöösuhete arendamisel rõhutada eelkõige mitmeid partnereid ühendavate ja konkreetseid valdkondlikke eesmärke silmas pidavate kokkulepete olulisust,» lisas Karis.



Allkirjastatava kolmepoolse lepingu raames suurendatakse koostööd loomemajanduse, tehnoloogia ja kunsti valdkonnas. «TTÜ-d huvitab eelkõige tootearenduse ja disaini, ehituse ja arhitektuuri ning nendega seotud linnaplaneerimise ja restaureerimise alane ühistegevus. Vaid nii suudame olla rahvusvaheliselt konkurentsivõimelised,» leidis Tallinna Tehnikaülikooli rektor professor Peep Sürje.



Sõlmitavas lepingus on eesmärkideks ühisõppekavade väljatöötamine ja rakendamine, ühiste doktorikoolide loomine, ühise kirjastustegevuse väljaarendamine ning ühiste seisukohtade esitamine ülikoolihariduse põhiküsimustes.



Selline leping kinnitab esmakordselt kolme Eesti ülikooli tõsist soovi teaduse, tehnika ja kunstide vaheliseks koostööks, leidis Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi ning lisas, et Eesti Kunstiakadeemia näeb selles valmisolekut loomemajandusega seotud õppesuundade täieliku potentsiaali arendamiseks.



«Arvan, et selline koostöö on vajalik ja ka väga kooskõlas sellega, et järgmine aasta on Euroopa Komisjoni poolt kuulutatud «Euroopa loovuse ja innovatsiooni aastaks» ning Eestis «Innovatsiooniaastaks»,»" rõhutas Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles