Väikses Vanemuises algas remont

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teatri väike maja.
Vanemuise teatri väike maja. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vanemuise teatri väikses majas hakkas pihta suur remont, millele ehitajad panevad punkti alles tuleva aasta novembri lõpus.

«Sel suvel taastame ja teeme korda selle maja aknad ja uksed ning valmistame ette järgmiste tööde projektid,» ütles teatrimajas töid korraldava Riigi Kinnisvara ASi ehituse projektijuht Lembit Kalev. «Ehitada saame vaid suvel, sest teater jätkab seal sügisel jälle etendustega.»

Tuleval aastal soojustatakse hoone keldri põrand, paigaldatakse keldri seintele hüdroisolatsioon, soojustatakse katusealune ja pannakse uus katus ning uuendatakse hoone kütte- ja ventilatsioonisüsteem. Üles vuntsitakse ka maja fassaad.

Väikse Vanemuise remondiks kulub ligi 1,2 miljonit eurot, mis vanas rahas teeb pea 19 miljonit krooni. See raha on osa CO2 heitmekvoodi müügist teenitud summast. Riigi Kinnisvara laseb Eestis CO2 heitmekvoodi müügist saadud rahaga energiasäästlikumaks remontida 480 hoonet, tööks kulub üle 146 miljoni euro.

Sama raha eest läheb Tartus järgmisena lahti Kivilinna gümnaasiumi kahe koolimaja fassaadi soojustamine, lasteaia Tõruke küttesüsteemi uuendamine ning Eesti Maaülikooli metsamaja kütte- ja ventilatsioonisüsteemi täielik ümberehitus.

Remondiraha
• Väikse Vanemuise remondiks kulub ligi 1,2 miljonit eurot, mis vanas rahas teeb pea 19 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles