Jõgeva kavandab üle raudtee jalakäijate silda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva raudteejaam.
Jõgeva raudteejaam. Foto: Toomas Huik

Möödunud nädalal raudteeületuskohal alaealistega aset leidnud vahejuhtum ning tulevikus suurenevad rongide kiirused sunnivad Jõgeva linnavõimu taas elustama ammuseid plaane, rajada üle raudtee jalakäijate viadukt.


Eile pidasid Jõgeval omavahel nõu linnapea Kalmer Lain, maavanem Viktor Svjatõšev ning riigikogu majanduskomisjoni liige Kalev Lillo. Teemaks oli muu hulgas ka liiklusturvalisuse küsimusi maakonnas, vahendas Jõgeva maavalitsus.

Viimatine õnnelikult lõppenud juhtum raudteel Jõgeva jaamas, kus kaks poissi liikuva rongi eest jalgratta seljas läbi sõitsid, tekitas kohalikes muremõtteid, kuidas saaks kohalike elanike elusid ja tervist säästa.

Jõgeva linnas on raudteeületuseks olemas kaks ametlikku ületuskohta. Seoses rongiliikluse elavnemisega ja kiiruste suurenemisega tulevikus soovitas riigikogu liige viia ellu juba varasemalt projekteeritud jalakäijate viadukti ehitus.

Praegu töös olev Kaarepere viadukti ehitus muudab ohutumaks sealse piirkonna raudteeületuse, tõi maavanem Viktor Svjatõšev näite. «Jõgeva linna raudteeületus on objektina sees ka uues Jõgeva maakonna arengustrateegias ning see peaks saama järgmiseks prioriteediks,» leidis maavanem.

Probleemne koht maakonnas on ka Tallinna-Tartu maantee lõik Adaveres, kus lapsed ületavad suurt maanteed igapäevaselt koolis käimiseks. Selle olukorra võiks lahendada tulevikus uue Tallinna-Tartu maantee ehitus. «Tööde viibimise korral tuleks aga mõelda maa-alusele tunnelile.»

Õpilaste koolitee ohutus on tagatud tunneliga näiteks Tartumaal Lähtel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles