Naiskelmid küsivad heatahtlikelt raha

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komisjoni hinnangul ei tohiks valimistel kandideerijatel maksuvõlga olla.
Komisjoni hinnangul ei tohiks valimistel kandideerijatel maksuvõlga olla. Foto: Toomas Huik / Postimees

Nii Tartus kui Tallinnas on inimesi peatanud naine, kes Tartu Ülikooli Kliinikumi kirjaga pabereid käes hoides väidab, et kogub raha ratastooli jaoks. Ühtki niisugust kampaaniat kliinikumil parasjagu ei käi.


Tartus on küsijaks olnud noorem, Tallinnas keskealine naine. Mõlemad on tumedapäised ja räägivad inglise keeles.

Rahaküsijad on «komistanud» Tartu Ülikooli Kliinikumi (TÜK) lastefondi vabatahtlike otsa, kellest üks on suutnud panna kelmi jalgadele valu andma.

«See oli Tartu kaubamaja juures kolmapäeval kella 15 paiku, mil minu juurde astus tumeda peaga naine, kes ütles, et on arstitudeng ja aitab koguda raha ühe kliinikumile mineva ratastooli jaoks,» meenutab lastefondi vabatahtlik Pii Müller. «Kui ma küsisin, kas ta on ikka kindel, et see asi on niiviisi, ja võtsin lõpuks välja oma lastefondi kirjaga visiitkaardi, siis jooksis ta minema.»

Häirivad kohtumised

Teine lastefondi vabatahtlik, Evelin Tamm kohtus aga Tallinna bussijaamas umbes 40-aastase naisega, kes palus samuti raha kliinikumile ratastooli muretsemiseks.

Evelin Tamm ütles, et ei ole niisugusest annetusest midagi kuulnud, ning küsis naiselt kampaaniakirjeldust ja pangakonto numbrit, aga seda naisel talle anda ei olnud.

Mõlemad vabatahtlikud on kogetust häiritud. «Mõtled küll, et on tore, et lastefondi tuntakse, aga kui seda hakatakse niimoodi ära kasutama, paneb see põntsu heategevusele laiemalt,» arvasid nad. «Isegi kui räägitakse ainult kliinikumist, seostavad inimesed seda ikka lastefondiga.»

Nad rõhutasid, et lastefondi annetuskampaaniad on läbipaistvad, flaierid iga kord käepärast ning teave sündmuste kohta, kus nad osalevad, kodulehel alati näha.

Niimoodi iga päev nad inimesi tänaval ei peata.

Lastefondi logoga

Lastefondi juht Küllike Saar lisas, et just 1. juunil on vabatahtlikud Tartu kaubamaja juures väljas meeldib-märke müümas. «Aga meil kõigil on seljas valged T-särgid, millel lastefondi logo, ja käes spetsiaalsed annetuskastid,» kirjeldas ta.

Tartu Ülikooli Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael saatis Tartu kaubamaja läheduses aset leidnud kelmuse kirjelduse eile politseile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles