Valga aukodanikuks valiti Uno Heinla

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnavalitsuse koosseisus on 1. maist IT-arendusjuhi ametikoht.
Valga linnavalitsuse koosseisus on 1. maist IT-arendusjuhi ametikoht. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu valis reedel nelja esitatud kandidaadi seast Valga linna seitsmendaks aukodanikuks endine Valga maavanem, Valga linnavolikogu esimees ja linnapea Uno Heinla.

Valga linnavolikogu valis tänasel, 27. mai istungil nelja esitatud kandidaadi seast Valga linna seitsmendaks aukodanikuks Uno Heinla, teatas linnavolikogu pressiesindaja.

Aukodaniku tiitli saajale, Uno Heinlale, antakse Valga-Valka linnapäevade 9. juuni pidulikul kontserdil Jaani kirikus üle raemedal ja premeeritakse 650 euroga.

Aastaid Valgamaa ja Valga linna juhina töötanud Uno Heinla on vabariigi algusaastatel andnud oma panuse maakonna ja linna arengusse. Inseneri haridusega Uno Heinla on töötanud erinevatel töökohtadel, alustanud Tartu teede remondi ja ehituse valitsusest, kust Valga linna tõi Uno Heinlat tõus karjääriredelil. Valga teede remondi ja ehituse valitsuse juhatajana töötas ta kuus aastat, alates 1989. aastast juhtis Uno Heinla Valga maakonda ja hiljem ka linnavalitsust ning linnavolikogu. Aastast 1999 suundus ta eraettevõtlusesse, kus praegugi on valgalastele tööandjaks.

Tema juhtimise ajal alustati Valga kultuuri- ja huvialakeskuse renoveerimist ning Valga haigla ehitust. Hetkel töötab ta AA Estreftranservice'i ja AS ERTS Valga Vaba Terminali juhatuse liikmena. Uno Heinlat on varasemalt 2004. aastal autasustatud Riigivapi IV klassi teenetemärgiga.

Valga linna aukodaniku tiitel on varasemalt omistatud järgmistele teenekatele valgalastele: Aime Lõhmus, Peep Audova, Linda Markus, Vikki Pennonen, Juhan Ivan Mannine ja Laine Mänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles