Soome noored tislerid tulid Euroopa meistri juurde õppima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Sandberg (vasakul) ja Tanja Pelkonen. Neid juhendab Silver Kämärä (keskel).
Paula Sandberg (vasakul) ja Tanja Pelkonen. Neid juhendab Silver Kämärä (keskel). Foto: Aivar Kolonistov

Tartu kutsehariduskeskuses olid kaks nädalat külas soome tisleriõpilased Oulu ametikoolist Soomest. Põhjanaabreid juhendas Tartus Euroskills'i võistkondlik võitja ja individuaalse hõbemedali omanik Silver Kämärä.


Tartu kutsehariduskeskuse soome keele õpetaja Hillar Karm märkis, et Tartu ja Oulu ametikoolide vahelise koostöölepingu alusel olid Tartus praktikal mööblitisleri eriala esimese kursuse õpilased Paula Sandberg (pildil vasakul) ja Tanja Pelkonen.

Kämärä juhendamisel valmistasid soomlannad nägusad ehtekarbid. Materjalina kasutasid nad selleks hinnalisi pöökpuud ja aafrika päritolu musta wenge puud. Karbid disainis juhendaja.

Koos Sandbergi ja Pelkoneniga olid Tartus praktikal ka Oulu kooli ehituseriala teise kursuse õpilased Jaakko Luokkanen ja Olli-Matti Lehto. Koos tartlastega löödi kaasa Valgemetsa puhkeküla hoonete remontimisel.

Üheskoos käidi veel Tartu külje all tegutsevas Tiksoja Puidugrupi tööstuses ning külastati Henkel Balti segutehast.

Eestis esimest korda viibinud Soome noored hindasid Tartus veedetud aega põnevaks ning silmaringi laiendavaks. Kodumaale sõidavad noored reede hommikul. Nende juhendaja Silver Kämärä jätkab valmistumist aasta lõpus peetavaks ülemaailmseteks kutsemeisterlikkuse võistlusteks WorldSkills.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles