Tartu otsib kauneid kodusid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiitli «Kaunis Tartu kodu 2010» sai mullu avalike hoonete kategoorias teiste seas Tartu laulupeomuuseum (Jaama 14).
Tiitli «Kaunis Tartu kodu 2010» sai mullu avalike hoonete kategoorias teiste seas Tartu laulupeomuuseum (Jaama 14). Foto: Tartu linnavalitsus

Taas on algamas Tartu kauni kodu konkurss ning linnavalitsus ootab kuni 10. juunini teateid pilkupüüdvate kinnistute kohta.


Linnavalitsuse teatel antakse tiitel «Kaunis Eesti kodu» kuni neljale ilusamale Tartu linna kinnistule. Tiitel «Kaunis Tartu kodu» ja tunnusmärk antakse silmapaistvatele kinnistutele Tartu linna tasandil.

Tartu kaunite kodude aadressid, lühikirjeldused ning fotod edastatakse üleriiklikuks tunnustamiseks ka Eesti Kodukaunistamise Ühendusele. Kinnistuomanikke autasustatakse presidendi autasu ehk tunnusmärgiga ning informatsioon avaldatakse raamatus «Kaunis Eesti kodu».

Kõige ilusamaid Tartu kodusid valitakse juba 14. korda. Lisaks elamutega hoonestatud kinnistutele hinnatakse konkursil ka ühiskondlike ja ärihoonetega kinnistuid ning avalikke rajatisi.

Konkursile registreerunuid oodatakse 4. juunil tasuta õppereisile Sulev Savisaare sibullillede kollektsioonaeda ning Elvasse Aarne Kähri koduaeda. Plaanis on külastada veel paari kaunist koduaeda.

Võitjaid tunnustatakse aukirjade ja auhindadega Tartu linna päeval, 29. juunil.

Teateid kaunite kinnistute kohta oodatakse linnamajanduse osakonna telefonidel 736 1154 ja 561 57291 või e-posti aadressil Kaire.Zimmer@raad.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles