Tigasson: linnavalitsus on Tartu ära rikkuda lasknud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussijaam.
Tartu bussijaam. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ajakirjanik Külli-Riin Tigassoni hinnangul on senine Tartu linnavalitsus linnaplaneerimise seisukohast Tartu täiesti ära rikkuda lasknud.

«Olen küll kümmekond aastat elanud Tallinnas, aga pean ennast ikka tartlaseks, olen seal sündinud ja kasvanud ja pean tunnistama, et kui käin aegajalt Tartus, on mul kurb seda linna vaadata, kui ma vaatan, mida senine linnavalitsus on seal teha lasknud, ma mõtlen linnaplaneerimise koha pealt,» tõdes Tigasson Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

«Ma ei tea ühtegi teist linna, mis oleks niimoodi ära lastud rikkuda,» lisas ta.

«Palju kohutavamad projektid on veel ees, kui tahetakse teine pool Emajõge suuri kolosse täis ehitada,» meenutas ajakirjanik Lauri Hussar.

«Kui nüüd ehitatakse see ala täis, ükskõik, kuidas see linnulennult paistab, siis maa pealt vaadates on need inimeste jaoks ikkagi hiiglaslikud kolossid, mis võtavad igasuguse roheluse ära. See tekitab küll väga palju küsimusi, miks seda projekti Tartu linnas kavandatakse,» sõnas Hussar.

«See on tõesti päris hirmuäratav projekt minu arvates ka,» nõustus Tigasson.

«Linnaarhitekt on öelnud, et sinna võiks ehitada 8-9 kvartalitäit maju, igas kvartalis kuni 10 maja ja need kuni 9-korruselised,» rääkis ta. «Tõsiselt kahtlen, kas selline projekt teeb Tartut kuidagi kenamaks või elamisväärsemaks.»

«Kui me vaatame siiamaani neid arendusi, mis on Tartus viimastel aastatel tehtud, et need on tegelikult valdavalt linnapilti täiesti sobimatud ja seda rikkuvad asjad,» leidis Tigasson.

«Mul pole mingit alust oodata, et sinna tuleks midagi kaunimat kui praegune bussijaama ümbrus, et kujutame seda ette, kui see laieneks, selline linnaplaneerimine ja arhitektuur, ja sellest oleks päris kahju,» tõdes Külli-Riin Tigasson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles