Karlova valmistub linnaosapäevadeks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova linnaosa päevad. Karlovlaste rongkäik.
Karlova linnaosa päevad. Karlovlaste rongkäik. Foto: Kristjan Teedema

Supilinna ja Ülejõe linnaosade järel kutsub kodukandi kultuuri avastama Karlova. Linnaosafestivali peetakse Karlovas 16.-22. maini.


Linnaosa päevadel saab kiigata elanike kodudesse, avastada kirjanduslikku Karlovat, osaleda perega muinasjutuhommikul, arutada ettevõtliku Karlova tuleviku üle ning pidada aaretejahti, teatas Karlova selts. Esmakordselt tunnustatakse «Karlova ehe» tiitli väärilisi hooneid.

Üritused algavad esmaspäeval, 16. mail kell 18, mil kõiki ettevõtlikke inimesi oodatakse Anna Edasi kohvikusse. Leiab aset arutelu «Meie ettevõtjad».

Teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval stardivad kohviku eest ekskursioonid. Kord saab tutvuda renoveeritud majadega nende elanike pilgu läbi, siis jälle vaadata Karlovat läbi kirjandusprisma.

Kultuur tuuakse nädala jooksul mitmel korral värske õhu kätte. Neljapäeva õhtul esitavad eharoosa maja aias (Eha 31) oma parimaid palasid Karlova kirjanikud ja muusikud. Reedel kell 21.30 algab Õpetajate seminari staadionil «YTNIGHT» ehk Youtube-videode vaatamine suurelt ekraanilt. Mitmed üritused on mõeldud ka lastele.

Nädala põhiüritus, laupäeval toimuv Karlova päev algab kell 11.30 rongkäiguga Sõpruse silla juurest, kus tervitatakse kollase jõetrammiga saabuvaid sõpru Supilinnast. Peoplatsil, Tartu Ülikooli füüsikahoone ees saab päeva jooksul osaleda karlovlaste laadal, rohevahetuses, pilliõpitoas, fotoorienteerumises.

Esinevad Karlova laste ja noorte laulu- ning tantsurühmad, päeva peaesineja on ansambel Kasemahlake. Külastada saab Tartu kunstikooli uut maja, näitusi Mikkeli galeriis ning loomemajanduskeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles