Elvalased valivad Facebookis linnapead

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva raekoda.
Elva raekoda. Foto: Sille Annuk

Kuna praegune Elva linnapea Reno Laidre lahkub tõenäoliselt ametist Tartu maavanemaks, hääletavad elvalased Facebookis Elva linna küljel uut linnapead. Päevaga oli kandidaatidele antud üle saja hääle.


«Võimalikest linnapeakandidaatidest räägitakse juba paar nädalat, kuid pigem sosistatakse kuluaarides, kui arutletakse avalikult. Küsitlus annab aga igaühele võimaluse arvamust avaldada,» ütles Elva linna Facebooki küljele küsitluse üles seadnud Elva linnavolikogu liige, IRLi esindaja Fred Koppel.

Tuntuid ja tundmatuid

Esmaspäeva õhtul üles pandud küsimustikus oli eile päevaks esitatud 17 kandidaati ja antud 147 häält. Kandidaatidest populaarseimad on endine Rõngu vallavanem Aivar Kuuskvere, looduskaitsetegelane Robert Oetjen ja Tartu praegune abilinnapea Karin Jaanson, aga ka küsimustiku ülesseadja Fred Koppel ise.

Koppel nentis, et koalitsioonis oleva Reformierakonna kandidaate veel eriti esitatud pole, kuid küllap on seegi aja küsimus, sest küsimustik on veel sedavõrd uus.

Kilpkonn linnapeaks

Elvalaste endi välja pakutud kandidaatide senist pingerida vaadates võib sealt leida nii tõsiseid vastuseid kui ka huumorit, näiteks vastusevariandi «Mulle meeldib kilpkonn» poolt on hääletanud kuus inimest.

«Eks see küsitlus pakub omajagu ka meelelahutust. Samas on see võimalus kogukonna liikmetel kaasa rääkida ja oma arvamust avaldada,» märkis Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles