Matthew Davis, insener, USA

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthew Davis.
Matthew Davis. Foto: Margus Ansu

Matthew Davis (35) on ehitanud vaatemängulisi kujundinstallatsioone nii U2 lavale, Salt Lake City olümpiamängude autasustamispoodiumile ning nüüd ka AHHAA näitusesaali.


Davise ehitatav Hobermani sfäär- isemoodi kerapind, mis suudab 1,5 meetrilt laieneda 5,9 meetrini- kõrgub AHHAA keskuse peasaali laes. Ideaalsemat keskkonda kui AHHAA saali kuppel ei oska Davis sfäärile ette kujutada. «See on lihtsalt nii äge keskkond,» vaimustub ta ja lisab, et AHHAA saal on vahest ehk inspireerivamgi kui näiteks U2 lava või olümpiapoodium.

Töö lennutab Davist ühtelugu mõõda ilma ringi, kuid puhkuse ajal tõmbab ta ikkagi meelsasti seljakoti selga ja läheb reisima. Seni üks erilisemaid rännakuid on mehe jaoks olnud Kilimanjaro tipu vallutamine. Munamäel pole Davis käinud, kuid ta usub, et tuleb veel Eestisse tagasi ja siis juba lihtsalt seljakotituristina, kaasas toidufotograafist tüdruksõber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles