Väike puust linn pidas pidu

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinna päevad.
Supilinna päevad. Foto: Kristjan Teedema

Eile lõppenud kümnendad Supilinna päevad pakkusid juba tavaks saanud supi jagamisele ja platsifestivalile seekord ka täiesti uutmoodi üritusi – Tähtvere tänaval avati koer Riku mälestusmärk ning reedel lükkasid supilinlased lahti oma hoovide väravad.


Tõeliselt meeleolukaks kujunes Supilinna kuulsa kutsa Riku mälestusmärgi avamine laupäeval Tähtvere ja Marja tänava nurgal.

Kuna sündmuse aukülalisteks olid eelkõige neljajalgsed, kõlas tähtsal hetkel Tähtvere tänaval tõeline koerte laulupidu. Korraldajate kinnitusel on Riku bareljeef esimene Eesti avalikus ruumis tavakoerale pandud mälestusmärk, sest kõik varasemad on olnud seotud teenistuskoertega. Rikut pidasid laulu ja sinililledega meeles ka Supilinna lapsed, kes legendaarse kutsaga aastatel 2002–2007 koos mängisid.

Supilinna päevad lõppesid pühapäeval meeleoluka platsifestivaliga, kus astusid üles ansamblid ja valmis Eesti suurim päikesekell.

Lapsed said teha näomaalinguid ning värvida pühademune. Esimeste Supilinna päevade korraldamist meenutasid Aleksander Sünter, InBoil, Anu Haamer ja teised.

Tõeliselt ilus ilm meelitas Kartuli tänava äärsele festivaliplatsile sadu inimesi.

Teiste hulgas külastas Supilinna päevi pühapäeval ka president Toomas Hendrik Ilves. Õhtu lõpetas ansambel Rosta Aknad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles