Tartus algavad Supilinna päevad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinna päevad 2010.
Supilinna päevad 2010. Foto: Kristjan Teedema

Supijagamine, täika, palju bände ja lõkkeõhtud. Algamas on juba kümnendat korda peetavad Supilinna päevad, mis nagu ikka - on kõigile huvilistele tasuta.


Traditsioonidega kultuurifestivali korraldajad alustavad pidu sellega, et linnaosast kujundatakse esmalt kultuurne keskkond. Supilinlased kogunevad homme talgutele ja kasivad puhtaks terve linnajao. Koristajaid kosutab supp ning supi kõrvale lubas kõnet pidama tulla endine supilinlane, kirjanik Olev Remsu, teatas MTÜ Supilinna Selts.

Neljapäeval jagavad supilinlased raeplatsil suppi.

Reedel toimub esmakordselt avatud hoovide päev, mil lahked supilinlased avavad oma uksed, väravad, hoovid, pööningud ja südamed. Uudistada saab aianäitusi, taimekollektsioone, uusi ja vanu maju ning palju muud põnevat.

Kell 14 avatakse Oa 22 hoovis näitus «Maalid Supilinnast 2011, pallaslaste raamides».

Laupäeval tähistab linnaosa koos kirjandusfestivaliga «Prima Vista» raamatu ja roosi päeva. Botaanikaaias leiab aset raamatulaat, ekskursioon ja teatrietendus, astuvad üles mitmed tuntud kirjanikud.

Samal päeval kell 12 avatakse legendaarse Supilinna koera Riku mälestusmärk Tähtvere ja Marja tänava nurgal. Pidulikule avamisele on eriti oodatud Riku liigikaaslased ja nende omanikud, kohapeal pakutakse koeratoitu.

Õhtul algusega kell 20 on huvilised oodatud Meloni 3 hoovi luule ja kirjanduse lõkkeõhtule. Oma loomingut lahkesti jagavad Imbi Paju, Kristiina Ehin ja Silver Sepp, Edvin Aedma, Eneli Siirman ja Tarmo Pärn.

Pühapäev on festivali platsipäev koos traditsioonilise täika, põnevate töötubade ja esinemistega. Päeva jooksul astub üles 10 bändi, silmailu pakuvad esinejad Tähtvere tantsukeskusest.

Lapsed ja noored saavad ehitada Supilinna, värvida pühademune, proovida kartulitrükki, tellida näomaalinguid. Platsil jalutab ringi ja otsib uusi sõpru Supilontrus. Kui ilm alt ei vea, saab platsil ehitada päikesekella.

Supilinna sõprusseltside teatejooks peetakse see-eest maha iga ilmaga. Esimeste Supilinna päevade korraldamist meenutavad lavalt Aleksander Sünter, In Boil, Anu Haamer ja teised.

Päevale panevad väärika punkti Rosta Aknad. Ja kui väga tuuline pole, siis üht-teist lendab ka taevasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles