Abilinnapea Jüri Sasi plaanib siiski tagasi astuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Jüri Sasi.
Tartu abilinnapea Jüri Sasi. Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees

Tartu abilinnapea Jüri Sasi ütles eile, et ta esitab tagasiastumise avalduse niipea, kui haridusametnike kinkekaardiskandaalis on esitatud süüdistus.


Poliitilise vastutuse võtmist on toimetuse andmeil möödapääsmatuks pidanud mitmed tema erakonnakaaslased.

Esmaspäeval õhtul pidas kaitsepolitsei kuriteos kahtlustatavana kinni kaks Sasi alluvat – Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Gold-mani ning osakonna peaspetsialisti finantseerimise alal Irina Aabi. Neile esitati kahtlustus suuremahulises linnavalitsuse vahendite omastamises.

Jüri Sasi ütles, et ta kohtus eile hommikul Boris Goldmaniga, kes oli tunnistanud oma süüd ja kinnitanud, et ta on omastanud olümpiaadide ja viktoriinide võitjatele auhinnaks mõeldud kinkekaarte. Summa jääb alla 100 000 krooni ja sellest suurema osa kasutamine jäi möödunud aastasse.

Kinkekaartide väidetav väärkasutus sai alguse sellest, et alguses jäi kaarte üle ning leiti, et miks mitte neid kasutada.

Irina Aabiga Sasil eile vestelda ei õnnestunud, kuid Aabile olevat kinkekaarte andnud Goldman.
Sasi ütles, et isiklikuks tarbeks kulus kinkekaartidest veelgi väiksem osa. Nende eest soetati ka osakonnale vajalikke asju ning kaeti esinduskulusid, näiteks osteti kingitusi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina kinnitusel ei ole käimasoleva kriminaalmenetlusega seoses rohkem kahtlustusi esitatud ega muid isikuid kahtlustatavana üle kuulatud.

Ootab istungit

Goldmani ja Aabi suhtes alustatud kriminaalmenetlus ei ole siiski ainus linna haridusosakonnaga seotud uurimine. Mullu sattus politsei huviorbiiti endine haridusosakonna raamatupidaja Ene Sool, kelle tegevuse suhtes on kohtueelne menetlus lõppenud ning prokuratuur edastas materjalid kohtusse.

Isikut süüdistatakse korduvas varalise kasu saamises ning Tartu linnale varalise kahju tekitamises andmete ebaseadusliku sisestamise ja muutmise ning andmetöötlusprotsessi ebaseadusliku sekkumise teel, kirjeldas süüdistust Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Ruti Külg.

Ta lisas, et vastavalt süüdistusele tekitas raamatupidaja linnale kahju enam kui 60 000 krooni ulatuses.

Kriminaalmenetlust alustati mullu 20. mail Tartu linnavalitsuse tehtud avalduse alusel.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul saabusid kokkuleppemenetluse materjalid maakohtusse mullu detsembris. Õigusemõistjate töökoormus on aga suur ning tõenäoliselt määratakse istungiaeg alles maikuusse või juunisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles