Tartu haridusosakonna juhataja esitas lahkumisavalduse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldman.
Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldman. Foto: Sille Annuk

Postimehe andmetel esitas kriminaaluurimise alla sattunud Tartu haridusosakonna juhataja Boris Goldman lahkumisavalduse. Linnapea rahuldas Goldmani avalduse. Töölt on vabastatud ka haridusosakonna peaspetsialist finantseerimise alal Irina Aab.


Kaitsepolitsei pidas 28. märtsi õhtul kuriteos kahtlustatavana kinni Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldmani ning osakonna peaspetsialisti finantseerimise alal Irina Aabi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross kinnitas täna, et kahele kinnipeetud ametiisikule esitatud kahtlustus puudutab linnavalitsuse rahade eest soetatud Tallinna Kaubamaja AS-i kinkekaartide enda otstarbeks ärakasutamist. Mida ametnikud täpsemalt kinkekaartidega tegid, prokuratuur esialgu ei avalda, viidates uurimise algstaadiumile.

Hetkel on esitatud kahtlustus kahele isikule. Kaasosaliste olemasolu pole menetluse praegusel staadiumil veel selge, lisas Gross.

Prokurör otsustas, et ei taotle kohtult kahtlusaluste vahistamist kuni kuueks kuuks ning nad vabastati. Küll aga kaasnes vabastamisega kohustus mitte lahkuda elukohast.

Esialgne kahtlustus on seotud üle 27 800 euro omastamises. Kinnitamata andmetel ei ole linnaametnike omastatud rahasumma oluliselt suurem. Kahtlustuse kohaselt toimus omastamine ajavahemikus 2008. aasta kuni isikute kinnipidamise ajani.

Linnavalitsuse suurima eelarvega osakonna kuluartiklite hulka kuulub ka haridussaavutuste tunnustamine, muu hulgas näiteks olümpiaadide ja viktoriinide võitjate ning korraldajate premeerimine.

Auhinnaks ostis haridusosakond ülekandega kaubamaja kinkekaarte. Tartu abilinnapea Jüri Sasi sõnul ei ole praegu veel täpset teavet, kui suure summa eest on kinkekaarte soetatud. «Kolme aasta jooksul võis see summa olla 450 000 – 500 000 krooni,» möönis abilinnapea.

Reformierakonna Tartu piirkonna juhatuse täna õhtul peetud koosoleku järel ütles abilinnapea Jüri Sasi, et tema tagasi astuda ei kavatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles