Salva/Rock jõudis EYBL’i finaalturniirile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EYBLi Valmiera etapil II koha saavutanud Salva/Rocki võistkond.
EYBLi Valmiera etapil II koha saavutanud Salva/Rocki võistkond. Foto: Salva/Rock

Märtsi viimasel nädalavahetusel toimus Valmieras Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) põhihooaja viimane etapp 1995.a ja hiljem sündinud poistele. Ainsa Eesti võistkonnana selle vanuseklassi eliitdivisjonis osalev Tartu Salva/Rock I võistkond esines Lätis suurepäraselt – viiest kohtumisest võideti neli, vaid Moskva CSKA’lt tuli vastu võtta 10 punktiline kaotus.

Kuna veebruari alguses toimunud eelmine etapp haigustest ja vigastustest nõrgestatud tartlastel ebaõnnestus (viiest mängust võideti vaid üks), siis oli sarja 8 parima meeskonna osalusel toimuvale finaalturniirile pääsemist võimalik loota vaid väga hea esituse korral Valmieras.

Salva/Rock näitaski Lätis kindlat ning tahtejõulist meeskondlikku mängu. Turniiri alustati kolme võiduga tugevate Vene ja Ukraina võistkondade üle. Moskva Trinta alistati tulemusega 47:43, Moskva SDSJOR nr.56 57:47 ning Kiievi Vedmedi 54:40. Neljandas kohtumises Moskva CSKA vastu oleks võiduks vaja olnud paremat ründeteravust kui etapil vaid üheksa mängijaga osalenud tartlased päeva teises kohtumises näidata suutsid – seega kaotus 44:54.

Tõeliseks põnevusmänguks kujunes aga Valmiera Olümpiakeskusesse kogunenud ligi sajale pealtvaatajale kogu turniiri viimane kohtumine koduvõistkonnaga. See mäng oli väga oluline nii kogu põhihooaja kui ka viimase etapi paremusjärjestusele – kaotuse korral olnuks Salva/Rock’il oht EYBL finaalturniirilt välja jääda, võidu korral aga oli saadaval Valmiera etapi võit ning play-off’is jõukohase asetuse andev kogu põhiturniiri viies koht.

Häälekate pealtvaatajate toel juhtis BS Valmiera peaaegu kogu kohtumist, alles mängu eelviimasel minutil õnnestus eriti ühtselt mänginud tartlastel esimest korda 1 punktiga juhtima minna. Viimasel minutil tegid kaks meeskonda kokku veel viis resultatiivset rünnakut, aga eestlaste õnneks oli viimane neist meie oma – 1,5 sekundit enne mänguaja lõppu tagas Keit Türk kahepunktilises kaotusseisus olles tabava kolmepunktiviskega mitme vastasmängija tagant Salva/Rock’ile 42:41 võidu.  Otsustava viske tabanud Keit Türk valiti turniiril ka tartlaste parimaks, samas tegi viimase etapi hea tulemuse võimalikuks kõigi kaasasolnud mängijate maksimaalselt pühendunud mäng.

Ühepunktilisest võidust  Valmiera etapi esikohaks siiski ei piisanud – samuti nelja võiduga, kuid kolme võrra parema korvidevahega, võidutses Gdanski Pomerania Poolast, jättes Salva/Rockile hõbemedalid. Küll tagasid kolme etapi peale 15 kohtumisest saavutatud 9 võitu põhihooaja viienda koha ning pääsu mai alguses Riias toimuvale EYBL’i finaalturniirile, kus veerandfinaalis minnakse vastamisi selle sama Pomerania võistkonnaga. Lisaks eestlastele ja poolakatele pääsesid laia geograafilise haardega Euroopa Noorte Korvpalliliiga finaalturniirile kaheksa parima hulka veel meeskonnad Venemaalt, Ukrainast, Leedust, Lätist ning Rootsist.

Salva/Rock’i võistkond mängis Valmieras järgmises koosseisus: Gert Lõhmus, Keit Türk, Saimon Sutt, Daniel Akkel, Karl Sobak, Marko Naaris, Risto Häelme, Sten Lillemägi, Tamar Taska, peatreener Olari Narits ja treener Tarmo Kikerpill.

Rohkem infot www.neybl.lv

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles