Autoga läbi jää vajunud mees hukkus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. märtsi hommikul vajus Tartumaal Lämmijärvel läbi järvejää auto, milles viibinutest üks hukkus (pildil tuukrid uppunut otsimas).
23. märtsi hommikul vajus Tartumaal Lämmijärvel läbi järvejää auto, milles viibinutest üks hukkus (pildil tuukrid uppunut otsimas). Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna hommikul vajus Tartumaal Lämmijärvel Piirissaare ja Meerapalu vahel läbi järvejää auto. Neljal autos viibinud meesterahval õnnestus pääseda, kuid üks hiljuti 88-aastaseks saanud mees uppus koos sõidukiga. Tegemist oli Läti kodanikega.

Piirivalve oli Läti kodanikest seltskonda eelnevalt hoiatanud antud kohas kehtivast jäälemineku piirangust ning seal valitsevatest ohtudest, andis teada politsei- ja piirivalveamet.

23. märtsil kell 6.13 registreeriti Mehikoorma kordonis viie Läti Vabariigi kodaniku järveleminek koos autoga. Kell 6.42 helistas üks järvele läinud meestest, et nende sõiduauto Volkswagen Passat vajus läbi jää ja uppus. Neli nendest pääsesid autost välja, kuid üks oli autosse jäänud. Kordonisse helistaja ei osanud öelda oma asukohta.

Kell 7.38 teatasid õnnetusse sattunud lätlased, et jõudsid neljakesi Meerapalus oleva kanalini. Kohapeal osutas pääsenutele esmaabi kiirabi. Ühe pääsenu kehatemperatuur oli langenud 33 kraadini, teised esmaabi ei vajanud.

Kell 9.20 leiti toimkonna poolt üles ka õnnetuskoht, mis asub umbes poole kilomeetri kaugusel mandrikaldast ning umbes poolteise kilomeetri kaugusel Piirissaarest.  See asub kohas, kus oli hakanud kehtima transpordivahenditega jäälemineku keeld ning sinna mineku ohtlikkusest oli lätlasi kordonis hoiatatud.

Sündmuskohal viibiv Tartu Postimehe reporter Risto Mets andis kell 14.20 teada, et uppunud lätlane on leitud ning tema surnukeha toodi kaldale. Reporteri sõnul oli tegemist kogenud kalameestega, kes Peipsil käinud juba aastakümneid.

Lämmijärve Piirissaarest lõunasse jääval alal on tänasest keelatud liiklemine nii transpordivahenditega kui jalgsi. Piirangust andis politsei- ja piirivalveamet teada eile.

Uhtininas ning Piirissaare kaguküljel leidub jääs juba lahtisi kohti. Saksa lahel tähistati ohtlik ala kollase kilelindiga ning paigaldati liiklemise piiramiseks ja tähelepanu äratamiseks hoiatussilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles