Kaks Peipsilt kalalt saabunud lätlast leiti surnuna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöö juhi esialgsetel andmetel põhjustas tulekahju gaasipõletiga mänginud laps. Foto on illustratiivne.
Päästetöö juhi esialgsetel andmetel põhjustas tulekahju gaasipõletiga mänginud laps. Foto on illustratiivne. Foto: Ove Maidla

Esmaspäeva hommikul avastas piirivalvur Tartumaal Peipsiääre vallas sõiduki VW Multivan, milles lebasid kahe meesterahva surnukehad.


Möödunud nädalavahetusel kalastas Peipsi jääl taas arvukalt harrastuskalastajaid ning järveäärsed parklad olid autosid pilgeni täis. Esmaspäeva hommikul äratas Varnja kordoni piirivalvuri tähelepanu kaks kilomeetrit Varnjast tee ääres seisnud Läti numbrimärkidega väikebuss, mis püsis seal liikumatult juba mitmendat päeva.

Sõidukit kontrollima läinud piirivalvur avastas bussist hukkunud mehed. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel kinnitusel tuvastas politsei hukkunute isikud. Nendeks olid Läti kodakondsusega 41-aastane Janis ja 44-aastane Andrejs.

Volkswagen Multivani ust avades oli tunda tugevat gaasilõhna ning sõidukist leiti lahtise ventiiliga gaasipõleti. Kas meeste surma põhjustas gaasimürgistus, peab selgitama ekspertiis.

Esialgu ei ole kriminaalmenetlust alustatud. «Kui ekspertiisi tulemusel selgub, et tegemist oli vägivaldse surmaga, siis alustatakse menetlust,» lisas Peitel. Sõidukis olid alles ka meeste isiklikud esemed ja raha.

Arvatavalt olid mehed bussis olnud juba reedest, 11. märtsist saati, sest just selle päeva õhtupoolikul registreerisid nad end Varnja kordonis Peipsi järvelt tagasitulnutena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles