Tartu kultuuriaasta aunimetuse saajad kuulasid linnulaulu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu 2011. aasta kultuuripreemiate laureaadid.
Tartu 2011. aasta kultuuripreemiate laureaadid. Foto: Sille Annuk

Tartu raekojas võttis küünaldega kaunistatud treppi mööda saali tõusjaid vastu suvelindude laul. Pakaselisest õuest justkui rohelisele aasale astujaid ootas ees veidi enam kui tunnine inBoili ja Katrin Pärna poeesiast ning mitmepillimehe Robert Annuse esitatud muusikast läbi põimunud tseremoonia. Selle aegu tegid Piret Simson ja Robert Annus teatavaks Tartu linna kultuuriaasta aunimetuse saajad.

Aunimetust, sellega kaasnevat preemiat, mis on vastavalt kategooriale 600–1500 eurot, ning pronksist rändauhinda käisid saali ees vastu võtmas aasta rahvakultuurikandja Lauri Breede (pildil vasakult), aasta kutselise kollektiivi Eesti Teatri Festival esindajad Siim Sillamaa ja Margus Kasterpalu, aasta loovisikud Ivar Põllu ja Ene Mihkelson, aasta produtsendid kirjandusfestivali Prima Vista toimkonnast Annika Hramov, Ilona Smuškina, Marja Unt, Berk Vaher ja Linda Jahilo, aasta harrastuskollektiivi Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskoori president Aili Sarapik, aasta noor loovisik Mari Kalkun, aasta kultuurisündmuseks kuulutatud näituse «Pallas» kuraatorid ja samanimelise raamatu koostajad Tiiu Talvistu ja Mare Joonsalu ning aasta kultuurikajastaja Indrek Grigor.

Selsamal suvehäälte ja ka Mari Kalkuni laulmisega kaunistatud tänuõhtul sai Tartu Kultuurkapitali aastapreemia 5000 eurot silmapaistva pedagoogilise töö eest muusikaõpetajana Ursel Oja. Loomestipendiumi eelolevaks aastaks pälvisid koorijuht ja muusikaõpetaja Annelii Traks, maalikunstnik Meiu Münt, luuletaja ja tõlkija Carolina Pihelgas ning muusik ja Tartu Jaani kiriku muusikajuht Elke Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles