Tartu puitrajoonis puhkes ohtlik põleng

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede pärastlõunal süttis Tartus Herne 22 asuv elumaja. Teade, et Supilinnas põleb maja ning leegid on juba hoone katusest väljas, jõudis häirekeskusesse kell 14.19.


Samal ajal kõrgus Supilinna kohal hallikasmust suitsusammas. Kümmekond minutit hiljem olid päästjad valmis vedanud voolikud ning pannud kolmanda korruse akna juurde püsti redeli. Algas kustutamine.

Tuli oli selleks ajaks juba võmust võtnud ning leegid tuppa sisenemiseks liiga kuumad. Kui leegid aknast kaugemale tõrjutud, sai majja siseneda ka suitsusukeldumisvarustust kandnud tuletõrjuja.

Rohke lume tõttu on Herne tänav üsna kitsas ning kõik tuletõrjeautod ei pääsenud majale piisavalt lähedale. Sündmuspaigas püüti ruumi juurde tekitada tänava ääres parkinud autosid eemale lükates.

Põlengut kogunes Herne tänavale uudistama umbes sadakond ümberkaudset elanikku. Politsei asus päästjatele appi ning palus inimestel minna kaugemale.

Kella 16.35 ajal jätkusid järelkustutustööd. Päästjad otsisid vahelagede ning konstruktrioonide vahelt tulekoldeid, kinnitas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Eluruumides viibis viieaastane laps, kelle päästis majast möödunud naisterahvas. Nimelt kutsus ta lapse toast välja ning naabrid võtsid tüdruku esialgu enda hoole alla.

Suurimaid kahjustusi sai maja pööning. Selle kustutamiseks pidid päästjad hoone katuse maha lõhkuma. Praktiliselt hävis ka hoone mansardkorrus.

Pärast põlengut kohapeal olukorda hindamas käinud päästeteenistuse menetlusinspektor pidas tõenäoliseks, et tuli sai alguse isoleerimata moodulkorstnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles