Maaülikool käivitab ingliskeelse maastikuarhitektuuri magistriõppe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli maastikuteater, kus saab kolmemõõtmeliselt proovida, kuidas võiks üks või teine objekt sobib ümbritsevasse keskkonda.
Maaülikooli maastikuteater, kus saab kolmemõõtmeliselt proovida, kuidas võiks üks või teine objekt sobib ümbritsevasse keskkonda. Foto: Margus Ansu

Plaani meelitada maastikuplaneerimisest huvitatud tudengeid väljastpoolt Eestit Tartusse õppima on maaülikoolis peetud juba aastaid. Sügisest algabki lõpuks maastikuarhitektuuri erialal magistriastmes õpe inglise keeles.


Eesti Maaülikooli teatel juhib magistriprogrammi maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi maastikuarhitektuuriosakonna juhataja professor Simon Bell.

Ingliskeelse programmi eesmärk on meelitada maaülikooli tudengeid väljastpoolt Eestit, eriti Baltikumi ja Venemaa piirkondadest. Kursus on suunatud üliõpilastele, kel on juba omandatud maastikuarhitektuuri erialal bakalaureusekraad. Ühes välistudengitega hakkavad inglise keeles õppima ka eesti tudengid.

Professor Simon Belli sõnul on ingliskeelse programmi üheks eesmärgiks suurendada maaülikooli rahvusvahelistumist ja tuua Tartusse neid tudengeid, kes soovivad enda tavapärasele õppimiskohale vahelduseks uutmoodi kogemust.

«Sisseastumistingimused on samad, nagu Eesti tudengitelegi – nõutav on bakalaureusekraad, portfoolio ja lühieksami sooritamine,» lisas Bell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles