Viltuse näitustemaja fassaad pudeneb

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseumi viltuse näitustemaja Kompanii tänava poolse küljeukse kohalt fassaadilt kukutab jäine sulavesi tükke.
Tartu kunstimuuseumi viltuse näitustemaja Kompanii tänava poolse küljeukse kohalt fassaadilt kukutab jäine sulavesi tükke. Foto: Sille Annuk

Tartu kunstimuuseumi näitustemaja Kompanii tänava poolne küljeuks on jaanuari algusest olnud suletud, sest selle kohalt kukub fassaadi küljest tükke.


Esimesed suuremad tükid hakkasid maja küljest langema näitustemaja juhataja Reet Pulk-Piatkowska meenutusel juba paar nädalat tagasi. «Mida päev edasi ja mida rohkem sulavett fassaadi vahele jookseb, seda rohkem ja suuremaid tükke pudeneb,» tõdes ta.

Tartu linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgensoni sõnul ei saa muud teha kui takistada jää ja vee tungimist katuse vahele, et vältida edasist pudenemist.

«Kapitaalremonti veel teha ei saa, sellega läheb ilmselt suveni,» ütles ta.

Reet Pulk-Piatkowska selgitas, et suveni peab ootama fassaadi parandamiseks kasutatavate materjalide pärast. «Tuleb oodata plusskraade ja kuivemat ilma,» sõnas ta.

Siiamaani pole keegi kukkuvate fassaaditükkide alla jäänud ning vigastada saanud. «Meil on juba ammu sildid, märgid ja trossid väljas, et inimesed sealt alt ei kõnniks,» ütles Pulk-Piatkowska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles