Võrumaal valmis lumest tank

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal Missos ehitasid kohalikud ajaloohuvilised lumest tanki. Pildil tanki ehitamine.
Võrumaal Missos ehitasid kohalikud ajaloohuvilised lumest tanki. Pildil tanki ehitamine. Foto: Vahur Liibert

«Igal pool tehakse lumememmesid ja vabadussambaid. Mul läks aga ühel ööl uni ära ja mõtlesin, et ehitaks tanki,» rääkis Vastseliina ajaloo seltsi liige Madis Soesoo. Nii ehib juba teist talve järjest Misso alevikku enam-vähem originaalmõõtmetes lumest tank.


Mullu ehitas kohalik rahvas valmis Saksa päritolu tanki, tänavu võeti ette venelaste T34 ning valmis sai see eile. Lumeskulptorid loodavad ka edaspidi lumerohkeid talvesid, et kujundada tankiehitusest iga-aastane traditsioon. Ühtlasi saab sel moel äratada ajaloohuvi ning anda inimesele võimalus seista selle kõrvale, et saada aimdust, kui suur on üks tank tegelikult.

«See on tegelikult päris suur töö, 20 inimest olid terve päeva ametis,» kirjeldas idee autor ise. Soesoo sõnul tuli vahepeal jäätunud lume töötlemiseks appi võtta isegi mootorsaag. Vahetult enne pimedat sai mürakas skulptuur valmis.

Juba mullu sai Misso tankist talvel üks tähtsamaid vaatamisväärsusi. Nii ka tänavu. Eile õhtust saati pidi lumise taiese kõrval peatuma pea iga mööduv auto.

Ehkki lund on kohapeal piisavalt, et teha iga teenurga peale mõni tank, puhkavad ehitajad esialgu väsinud käsi ja naudivad tehtut.

Hea lugeja! Kui märkad mõnd huvitavat lumeskulptuuri ning soovid vahvat pilti teiste lugejatega jagada, saada foto aadressile  online@postimees.ee. Kindlasti lisa juurde foto autori nimi ning koht, kus lumekuju asub. Vahvamad pildid avaldame Postimees.ee's.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles